POTAŽ OD PAPRIKA SOČNIJI OD KLASIČNOG Kao izmišljen za početak jeseni, a svaki zalogaj miluje nepca
Drugačiji, a preukusan, okrepiće vas u momentu.
Potrebno je
- 6 crvenih pečenih paprika
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 krompir
- 1 litar povrtnog bujona (ili vode)
- 2 kašike maslinovog ulja
- 100 ml neutralne pavlake (opciono)
- So i biber po ukusu
- 1 kašičica mlevene paprike
- Svež peršun za dekoraciju
Priprema:
U šerpi zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno seckani crni luk dok ne omekša. Dodajte seckani beli luk i pržite još minut. Zatim dodajte krompir isečen na kockice i propržite sve zajedno nekoliko minuta. Sipajte povrtni bujon u šerpu i dodajte pečene paprike. Kuvajte sve dok krompir ne omekša, oko 15-20 minuta.. Kada je povrće kuvano, sklonite šerpu sa vatre i smesu izblendajte štapnim mikserom dok ne dobijete glatku kremastu teksturu. Ako želite da potaž bude kremastiji, dodajte pavlaku i dobro promešajte. Dodajte mlevenu papriku, so i biber po ukusu. Kuvajte potaž još par minuta kako bi se svi ukusi sjedinili. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POTAŽ OD GRAŠKA KREPI ORGANIZAM U TRENU Kao izmišljen za jesen
Sočna čorba osvojiće vas od prvog zalogaja.
POTAŽ OD GRAŠKA Kremast i lagan, a krepi organizam u trenu
Sočan i ukusan, a ako dodate biljnu pavlaku umesto prave, biće i posan.
POTAŽ OD PARADAJZA Aromatičan i osvežavajući, rashladiće vas u vrelim, letnjim danima
Držaće vas dugo sitim, a kremast i lagan obrok.
DRUGAČIJI POTAŽ OD ŠARGAREPE Kokosovo mleko i kari mu daju posebnu aromu, pravi raj za nepca
Savršen spoj nespojivih ukusa, za one izbirljive.
HRSKAVI TOFU Sir pogodan za dane posta , a ne goji, dodajte kao prilog omiljenom jelu
Tofu je sojin sir, niskokaloričan i odličan za vegane i dane posta.
DODAJTE OVO U PASULJ I RECITE ZBOGOM NADUTOSTI Jednostavan trik koji svaki put uspe
Ako i vas muli problem nadutosti stomaka kada jedete pasulj, primenite ovaj koristan savet.
POTAŽ OD ŠAMPINJONA Kremasto predjelo koje se pravi lako, a zamirisaće cela kuća
Slasan i sočan spoj sa pečurkama pravi je raj za nepca, sipaćete tanjir više.
DODAJTE OVO U MLEVENO MESO Namirnica koja ne košta ni dinara, a ćufte će biti nikad lepše
Fenomenalan trik za sočne ćufte koji vas neće koštati ni dinara.
POSNI TIRAMISU Italijanski desert koji ni malo ne zaostaje za originalom, a savršeno se slaže sa šoljicom kafe
Fenomenalan desert možete da pravite i kada je post.
Komentari (0)