KREM SUPA OD GRAŠKA Kremasta i sočna rapsodija ukusa koja krepi organizam u trenu

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Sočna čorba oduševiće i one koji ne vole grašak.

krem supa od graška
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g mladog graška
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 krompir
  • 1 l povrtnog bujona
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so i biber po ukusu

Priprema:
U šerpi zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno seckani crni i beli luk. Dodajte seckani krompir i grašak, pa propržite još par minuta. Sipajte bujon i kuvajte dok povrće ne omekša, oko 20 minuta. Sklonite sa vatre i izmiksujte supu štapnim mikserom dok ne postane kremasta. Vratite supu na vatru, dodajte pavlaku i začinite po ukusu. Kuvajte još par minuta i poslužite. 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading