PILAV SA POVRĆEM I PILETINOM Slasno jelo koje će vas dugo držati sitim
Postoji više recepata za pilav, možete da ga pravite i u dane posta. Sjajno se slaže sa povrćem i mesom, a začini daju posebnu čar.
Potrebno je:
- 1 čaša pirinča dugog zrna
- 3 čaše vode
- 200 g pilećih prsa
- 1 glavica luka
- 1 veća šargarepa
- 1 manja tikvica
- 1 praziluk
- 1 konzerva graška
- 1 paprika
- kocka za supu
- so
- biber
- suvi biljni začin
Priprema
Luk iseckajte sitni pa ga prodinstajte sa šargarepom. Onda dodajte pirinač i malo vode. U zasebnoj šerpi dinstajte sitno sečenu piletinu. Dodajte paprike, praziluk, tikvice i grašak. Dinstajte 10 minuta. Pirinču polako dodajte 2 čaše vode pa onda i kocku za supu. Nastavite da dinstate pa dodajte za 10 minuta piletinu i povrće. Pustite da se sve sjedini i krčka još 10 minuta.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
PROJA SA ČVARCIMA Donosimo vam tajni recept za specijalitet koji obožavaju gurmani
Sočna proja najbolje se slaže sa šoljom jogurta, a čvarci joj daju poseban šmek.
Komentari (0)