PILAV SA POVRĆEM I PILETINOM Slasno jelo koje će vas dugo držati sitim

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Postoji više recepata za pilav, možete da ga pravite i u dane posta. Sjajno se slaže sa povrćem i mesom, a začini daju posebnu čar.

rižoto sa mesom i povrćem
Shutterstock

Potrebno je:

 

  • 1 čaša pirinča dugog zrna
  • 3 čaše vode
  • 200 g pilećih prsa
  • 1 glavica luka
  • 1 veća šargarepa
  • 1 manja tikvica
  • 1 praziluk
  • 1 konzerva graška
  • 1 paprika
  • kocka za supu
  • so
  • biber
  • suvi biljni začin

Priprema

Luk iseckajte sitni pa ga prodinstajte sa šargarepom. Onda dodajte pirinač i malo vode. U zasebnoj šerpi dinstajte sitno sečenu piletinu. Dodajte paprike, praziluk, tikvice i grašak. Dinstajte 10 minuta. Pirinču polako dodajte 2 čaše vode pa onda i kocku za supu. Nastavite da dinstate pa dodajte za 10 minuta piletinu i povrće. Pustite da se sve sjedini i krčka još 10 minuta.

Komentari (0)

Loading