BEGOVA ČORBA Neodoljiva rapsodija ukusa po originalnom, bosanskom receptu

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Zdravo i mirisno jelo "na kašiku" nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

begova čorba
Shutterstock

Potrebno je:

  • 400 g pilećeg mesa
  • 200 g mešavine celera, paškanata i šargarepe
  • 50 g putera
  • 20 sušene bamije
  • 1 žumance
  • 50 g kajmaka
  • 1/2 limuna
  • 1 lovorov list
  • peršun po ukusu
  • so i biber po ukusu


Priprema

Meso dobro operite, pa ga stavite u lonac, prelijte vodom, posolite i kuvajte. Dok se meso kuva, očistite šargarepu, paškanat i celer i sitno iseckajte. Kuvano meso odvojite od kostiju i isecite na kockice. Puter zagrejte pa dodajte brašno, propržite i zalijte supom od pilećeg mesa, i pustite da se krčka 15 minuta. Zatim dodajte iseckano povrće i meso, i kuvajte. Zasebno, skuvajte sušenu bamiju u vodi sa malo limunovog soka, ocedite, properite i dodajte čorbi. Nastavite da kuvate. Zasebno, u posudi, umutite žumance s kajmakom pa dodajte čorbi, kao i limunov sok i malo putera. Posolite, pobiberite, dodajte lovorov list i sitno seckan peršun i nastavite da kuvate još 5 minuta. Prijatno!


 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading