BEGOVA ČORBA Neodoljiva rapsodija ukusa po originalnom, bosanskom receptu
Zdravo i mirisno jelo "na kašiku" nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Potrebno je:
- 400 g pilećeg mesa
- 200 g mešavine celera, paškanata i šargarepe
- 50 g putera
- 20 sušene bamije
- 1 žumance
- 50 g kajmaka
- 1/2 limuna
- 1 lovorov list
- peršun po ukusu
- so i biber po ukusu
Priprema
Meso dobro operite, pa ga stavite u lonac, prelijte vodom, posolite i kuvajte. Dok se meso kuva, očistite šargarepu, paškanat i celer i sitno iseckajte. Kuvano meso odvojite od kostiju i isecite na kockice. Puter zagrejte pa dodajte brašno, propržite i zalijte supom od pilećeg mesa, i pustite da se krčka 15 minuta. Zatim dodajte iseckano povrće i meso, i kuvajte. Zasebno, skuvajte sušenu bamiju u vodi sa malo limunovog soka, ocedite, properite i dodajte čorbi. Nastavite da kuvate. Zasebno, u posudi, umutite žumance s kajmakom pa dodajte čorbi, kao i limunov sok i malo putera. Posolite, pobiberite, dodajte lovorov list i sitno seckan peršun i nastavite da kuvate još 5 minuta. Prijatno!
Možda vas zanima:
BEGOVA ČORBA PO STAROM BOSANSKOM RECEPTU Sipaćete tanjir više
Kraljica među čorbama, za sve svečane prilike.
BEGOVA ČORBA Kraljica među čorbama, jedan tanjir vam neće biti dovoljan
Bamija, kao njen obavezni sastojak, potiče iz Afrike, izgledom podseća na hibiskus i ima mnogobrojne benefite po zdravlje.
BEGOVA ČORBA Kraljica među čorbama koja krepi organizam u trenu, za svaku svečanu trpezu
Zagrejaće vam dušu i telo, a nema ko je ne voli.
BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze po starom bosanskom receptu
Savršena za sve svečane prilike, pravićete stalno.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)