BEGOVA ČORBA Neodoljiva rapsodija ukusa po originalnom, bosanskom receptu
Zdravo i mirisno jelo "na kašiku" nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze po starom bosanskom receptu
Savršena za sve svečane prilike, pravićete stalno.

BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze, sa povrćem i mesom, po originalnom bosanskom receptu
Tradicionalna čorba sa mesom, povrćem i bamijom nema koga neće oboriti s nogu.

BEGOVA ČORBA Ukus tradicije po originalnom sarajevskom receptu, za svaku svečanu trpezu
Aromatična čorba, u savršenom spoju povrća sa mesom.

BEGOVA ČORBA Savršen spoj mesa i povrća, po originalnom kafanskom receptu
Neodoljivi specijalitet osvojiće i one izbirljive.
- 400 g pilećeg mesa
- 200 g mešavine celera, paškanata i šargarepe
- 50 g putera
- 20 sušene bamije
- 1 žumance
- 50 g kajmaka
- 1/2 limuna
- 1 lovorov list
- peršun po ukusu
- so i biber po ukusu
Priprema
Meso dobro operite, pa ga stavite u lonac, prelijte vodom, posolite i kuvajte. Dok se meso kuva, očistite šargarepu, paškanat i celer i sitno iseckajte. Kuvano meso odvojite od kostiju i isecite na kockice. Puter zagrejte pa dodajte brašno, propržite i zalijte supom od pilećeg mesa, i pustite da se krčka 15 minuta. Zatim dodajte iseckano povrće i meso, i kuvajte. Zasebno, skuvajte sušenu bamiju u vodi sa malo limunovog soka, ocedite, properite i dodajte čorbi. Nastavite da kuvate. Zasebno, u posudi, umutite žumance s kajmakom pa dodajte čorbi, kao i limunov sok i malo putera. Posolite, pobiberite, dodajte lovorov list i sitno seckan peršun i nastavite da kuvate još 5 minuta. Prijatno!

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo
Munja oprosti Stefani sve, pa je izljubio po celom telu, njeni jecaji odzvanjali zidovima Bele kuće (VIDEO)

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVOREN EKSPO 2025 ,,Svetska izložba je mesto susreta, napretka i inovacije“

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju
Samo što nije eksplodiralo: Terza i Slađa Poršelina ponovo u kadru SRAMA I STRASTI (VIDEO)

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

ISPROBAJ NAJBOLJI LIVE Igraj pametno i svakog dana pokupi bonus za klađenje uživo!

SRPSKI PAVILJON ZABLISTAO U OSAKI! Maskote Ekspa 2027. predstavljene u Japanu, imena biraju naši građani (FOTO)

PASTA SA MLEVENIM MESOM I ČETRI VRSTE SIRA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Slasna i savršena, postaće vaše novo omiljeno jelo.

POSNA KARAMEL TORTA Neodoljiva poslastica ukusa koji budi sva čula
Posna i savršena, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

POSNA MUSAKA SA PEČENIM PAPRIKAMA Specijalitet po receptu iz stare baka Katine sveske
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

PILETINA SA KARIJEM Pikantno jelo koje će vas dugo držati sitim
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.

POSNA PROJA SA TIKVICAMA Klasik na drugačiji način, pravi se lako, a pojede odmah
Priprema je jednostavna, a osvaja ukusom.
Komentari (0)