FALAFEL Začinjeni zalogajčići koji se pojedu odmah, po originalnom azijskom receptu
Vrsta brze hrane koja se može naći svuda po Azijskim zemljama, a priprema je jednostavna. Hrskave kuglice od zdravih sastojaka pravi su raj za nepca.
Potrebno je
- leblebije
- svež peršun i mirođija
- 1 žuti luk
- 1 čen belog luka
- so i biber po ukusu
- začini – kim, korijander i malo kajenskog bibera, po ukusu
- 1 prašak za pecivo
- seme susama
Priprema
Potopite leblebije sa puno vode pa dodajte sodu bikarbonu. Udvostručene leblebije ocedite pa dodajte peršun i mirođiju, beli i žuti luk i začine. Prebacite u blender i izblendajte. Smesu onda prebacite u činiju pa pokrijte i ostavite sat vremena u frižideru. Prohlađenu smesu pomešajte sa praškom za pecivo i semenkama susama pa pravite kuglice. Ulje zagrejte na srednjoj temperaturi pa ubacite falafel i pržite 3 do 5 minuta dok spolja ne dobije srednje braon boju. Nemojte da tiganj bude prenatrpan, pržite iz više puta ako treba. Prženi falafeli treba da budu hraskavi i srednje braon spolja a svetlo zelene boje iznutra.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)