FALAFEL Začinjeni zalogajčići koji se pojedu odmah, po originalnom azijskom receptu
Vrsta brze hrane koja se može naći svuda po Azijskim zemljama, a priprema je jednostavna. Hrskave kuglice od zdravih sastojaka pravi su raj za nepca.
Potrebno je
- leblebije
- svež peršun i mirođija
- 1 žuti luk
- 1 čen belog luka
- so i biber po ukusu
- začini – kim, korijander i malo kajenskog bibera, po ukusu
- 1 prašak za pecivo
- seme susama
Priprema
Potopite leblebije sa puno vode pa dodajte sodu bikarbonu. Udvostručene leblebije ocedite pa dodajte peršun i mirođiju, beli i žuti luk i začine. Prebacite u blender i izblendajte. Smesu onda prebacite u činiju pa pokrijte i ostavite sat vremena u frižideru. Prohlađenu smesu pomešajte sa praškom za pecivo i semenkama susama pa pravite kuglice. Ulje zagrejte na srednjoj temperaturi pa ubacite falafel i pržite 3 do 5 minuta dok spolja ne dobije srednje braon boju. Nemojte da tiganj bude prenatrpan, pržite iz više puta ako treba. Prženi falafeli treba da budu hraskavi i srednje braon spolja a svetlo zelene boje iznutra.
PICA OD KROMPIRA Italijanski specijalitet za svako doba, a idealan za druženje sa prijateljima
Gotova začas, a slasna, sa hrskavom podlogom i sočnim nadevom.
TRIK ZA SAVRŠENO MESO Marinirajte u ovoj namirnici i biće mekano i sočno
Primenite ovaj jednostavni trik, bićete oduševljeni koliko je meso mekše i ukusnije
VALJUŠCI SA MAKOM Jeftin desert skupog ukusa koji budi nostalgiju na prošla vremena
Starinski slatkiš pravi se lako, a pogodan je za svaku priliku.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
Komentari (0)