FALAFEL Začinjeni zalogajčići koji se pojedu odmah, po originalnom azijskom receptu
Vrsta brze hrane koja se može naći svuda po Azijskim zemljama, a priprema je jednostavna. Hrskave kuglice od zdravih sastojaka pravi su raj za nepca.

Potrebno je
- leblebije
- svež peršun i mirođija
- 1 žuti luk
- 1 čen belog luka
- so i biber po ukusu
- začini – kim, korijander i malo kajenskog bibera, po ukusu
- 1 prašak za pecivo
- seme susama
Priprema
Potopite leblebije sa puno vode pa dodajte sodu bikarbonu. Udvostručene leblebije ocedite pa dodajte peršun i mirođiju, beli i žuti luk i začine. Prebacite u blender i izblendajte. Smesu onda prebacite u činiju pa pokrijte i ostavite sat vremena u frižideru. Prohlađenu smesu pomešajte sa praškom za pecivo i semenkama susama pa pravite kuglice. Ulje zagrejte na srednjoj temperaturi pa ubacite falafel i pržite 3 do 5 minuta dok spolja ne dobije srednje braon boju. Nemojte da tiganj bude prenatrpan, pržite iz više puta ako treba. Prženi falafeli treba da budu hraskavi i srednje braon spolja a svetlo zelene boje iznutra.

NAJLAKŠI RECEPT ZA PITU SA KRUŠKAMA Jednostavnije od ovoga ne može
Sočna i osvežavajuća, kao osmišljena za proleće.

SOČNA PROJA PO RECEPTU ZA POČETNIKE Priprema je nikad lakša
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BRZE KROFNE OD SAMO 2 SASTOJKA Biće mekane i vazdušaste, i nikad ukusnije
Filujte prilogom po želji.

POSNI PESTO SOS Super ide uz brojna jela, za prave ljubitelje italijanske kuhinje
Čuvajte u frižideru do nedelju dana.

ZABORAVITE NA KLASIČAN ČIZKEJK Ova verzija sa pistaćima menja pravila igre
Vredan svakog truda da ga napravite, a uživaćete u svakom zalogaju.
Komentari (0)