PICA ROLAT Pravi se brzo i lako a svaki zalogaj je sve bolji, prste da poližete
Ako volite picu, ovaj rolat ćete obožavati. Napravićete začas a pojesti u slast.
Potrebno je:
- 500 g gotovih kora
- 4 jajeta
- 1 jogurt
- 4 kašike brašna
- 1 dl ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 100 g paradajz sosa
- 150 g rezane šunke
- 100 g kačkavalja
- malo mariniranih pečurki
Priprema
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Podelite kore na dva dela. Jaja umutite sa jogurtom, brašnom, uljem i praškom za pecivo. Dodajte so. Pripremljenim filom premažite svaju koru, a na poslednju staviti salamu, kačkavalj, paradajz sos i marnirane pečurke. Napravite 2 rolata pa prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, tj dok ne porumeni.
PITA KROMPIRUŠA Sočna i slasna, idealna za sva vremena i prilike, a posna
Sjajan predlog za dane posta, dugo će vas držati sitim, a greje dušu i telo.
POSNA REFORMA TORTA Svečana poslastica raskošnog izgleda osvojiće i one izbirljive
Čokoladna poslastica sa orasima ukrasiće svaku trpezu, a ni malo ne zaostaje ukusom za originalom.
OFARBAJTE JAJA U METALIK ROZE Biće drugačija i originalna, a uopšte nije komplikovano
Ovaj način ukrašavanja jaja proslavila je poznata kuvarica Marta Stjuart. Iako izrada deluje komplikovano, dobićete na prilično jednostavan način, predivna šljokičava roze jaja.
OBOJITE JAJA U ZELENO Tehnika je potpuno prirodna, a dobićete brojne pohvale
Tehnika je potpuno prirodna a ispašče prelepa.
POSNA MOSKVA ŠNIT Jedna od najlepših beogradskih torti, praznična, lagana i voćna
Fenomenalna poslastica idealna za svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)