PICA ROLAT Pravi se brzo i lako a svaki zalogaj je sve bolji, prste da poližete
Ako volite picu, ovaj rolat ćete obožavati. Napravićete začas a pojesti u slast.
Potrebno je:
- 500 g gotovih kora
- 4 jajeta
- 1 jogurt
- 4 kašike brašna
- 1 dl ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 100 g paradajz sosa
- 150 g rezane šunke
- 100 g kačkavalja
- malo mariniranih pečurki
Priprema
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Podelite kore na dva dela. Jaja umutite sa jogurtom, brašnom, uljem i praškom za pecivo. Dodajte so. Pripremljenim filom premažite svaju koru, a na poslednju staviti salamu, kačkavalj, paradajz sos i marnirane pečurke. Napravite 2 rolata pa prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, tj dok ne porumeni.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
Komentari (0)