POSNA LAZANJA Od gotovih kora, sa spanaćem i šampinjonima, nema ko vam neće tražiti recept

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Sočna i saftasta, pravićete stalno.

posna lazanja sa spanaćem i šampinjonima
Shutterstock

Potrebno je

  • 6 kora za lazanje
  • 250 g šampinjona
  • 500 g spanaća
  • 350 g biljnog sira
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice kurkume
  • 1/2 kašičice bibera
  • ulje za prženje
  • 1/4 čaše sojinog mleka
  • 250 g biljne mocarele
  • 4 kašike vode

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Crni luk iseckajte pa propržite na malo većoj količini ulja. Nakon što luk omekša, ubacite iseckan čen belog luka. Onda promešajte i kratko prodinstajte, pa dodajte iseckane šampinjone. Opet promešajte i dinstajte dok sva tečnost ne ispari. Posolite i pobiberite, dodajte kurkumu, pa ponovo promešajte. Zatim smanjite vatru, pa dodajte polovinu iseckanog spanaća. Poklopite i ostavite da se kuva dok spanać ne omekša. Onda dodajte ostatak iseckanog spanaća, pokrijte tiganj, pa kuvajte 6-8 minuta. Biljni sir izgnječite pa dodajte smesi sa spanaćem. Dobro sjedinite pa sipajte sojino mleko. Kuvajte uz mešanje, dok ne dobijete kremastu strukturu. Sipajte vodu u šerpu, zagrejte  do ključanja, posolite pa ubacite kore za lazanju. Kuvajte po uputstvu. Deo fila sa spanaćem sipajte u vatrostalnu posudu pa ga prekrijte sa 2 lista lazanje. Pospite  rendanom biljnom mocarelom. Stavite još fila sa spanaćem i šampinjonima, ponovo pospite biljnim mocarela sirom i stavite 2 kore za lazanju. Ponavljajte dok ne utrošite sav materijal. Prekrijte sa preostalim korama za lazanju, ponovo nanesite malo nadeva, biljne mocarele, pa prelijte vodom. Pecite 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading