POSNA LAZANJA Od gotovih kora, sa spanaćem i šampinjonima, nema ko vam neće tražiti recept

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Sočna i saftasta, pravićete stalno.

posna lazanja sa spanaćem i šampinjonima
Shutterstock

Potrebno je

  • 6 kora za lazanje
  • 250 g šampinjona
  • 500 g spanaća
  • 350 g biljnog sira
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice kurkume
  • 1/2 kašičice bibera
  • ulje za prženje
  • 1/4 čaše sojinog mleka
  • 250 g biljne mocarele
  • 4 kašike vode

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Crni luk iseckajte pa propržite na malo većoj količini ulja. Nakon što luk omekša, ubacite iseckan čen belog luka. Onda promešajte i kratko prodinstajte, pa dodajte iseckane šampinjone. Opet promešajte i dinstajte dok sva tečnost ne ispari. Posolite i pobiberite, dodajte kurkumu, pa ponovo promešajte. Zatim smanjite vatru, pa dodajte polovinu iseckanog spanaća. Poklopite i ostavite da se kuva dok spanać ne omekša. Onda dodajte ostatak iseckanog spanaća, pokrijte tiganj, pa kuvajte 6-8 minuta. Biljni sir izgnječite pa dodajte smesi sa spanaćem. Dobro sjedinite pa sipajte sojino mleko. Kuvajte uz mešanje, dok ne dobijete kremastu strukturu. Sipajte vodu u šerpu, zagrejte  do ključanja, posolite pa ubacite kore za lazanju. Kuvajte po uputstvu. Deo fila sa spanaćem sipajte u vatrostalnu posudu pa ga prekrijte sa 2 lista lazanje. Pospite  rendanom biljnom mocarelom. Stavite još fila sa spanaćem i šampinjonima, ponovo pospite biljnim mocarela sirom i stavite 2 kore za lazanju. Ponavljajte dok ne utrošite sav materijal. Prekrijte sa preostalim korama za lazanju, ponovo nanesite malo nadeva, biljne mocarele, pa prelijte vodom. Pecite 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!

Komentari (0)

Loading