POSNA LAZANJA Od gotovih kora, sa spanaćem i šampinjonima, nema ko vam neće tražiti recept
Sočna i saftasta, pravićete stalno.
Potrebno je
- 6 kora za lazanje
- 250 g šampinjona
- 500 g spanaća
- 350 g biljnog sira
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice kurkume
- 1/2 kašičice bibera
- ulje za prženje
- 1/4 čaše sojinog mleka
- 250 g biljne mocarele
- 4 kašike vode
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Crni luk iseckajte pa propržite na malo većoj količini ulja. Nakon što luk omekša, ubacite iseckan čen belog luka. Onda promešajte i kratko prodinstajte, pa dodajte iseckane šampinjone. Opet promešajte i dinstajte dok sva tečnost ne ispari. Posolite i pobiberite, dodajte kurkumu, pa ponovo promešajte. Zatim smanjite vatru, pa dodajte polovinu iseckanog spanaća. Poklopite i ostavite da se kuva dok spanać ne omekša. Onda dodajte ostatak iseckanog spanaća, pokrijte tiganj, pa kuvajte 6-8 minuta. Biljni sir izgnječite pa dodajte smesi sa spanaćem. Dobro sjedinite pa sipajte sojino mleko. Kuvajte uz mešanje, dok ne dobijete kremastu strukturu. Sipajte vodu u šerpu, zagrejte do ključanja, posolite pa ubacite kore za lazanju. Kuvajte po uputstvu. Deo fila sa spanaćem sipajte u vatrostalnu posudu pa ga prekrijte sa 2 lista lazanje. Pospite rendanom biljnom mocarelom. Stavite još fila sa spanaćem i šampinjonima, ponovo pospite biljnim mocarela sirom i stavite 2 kore za lazanju. Ponavljajte dok ne utrošite sav materijal. Prekrijte sa preostalim korama za lazanju, ponovo nanesite malo nadeva, biljne mocarele, pa prelijte vodom. Pecite 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
PROJA SA ČVARCIMA Donosimo vam tajni recept za specijalitet koji obožavaju gurmani
Sočna proja najbolje se slaže sa šoljom jogurta, a čvarci joj daju poseban šmek.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
Komentari (0)