POSNA LAZANJA Od gotovih kora, sa spanaćem i šampinjonima, nema ko vam neće tražiti recept
Sočna i saftasta, pravićete stalno.
Potrebno je
- 6 kora za lazanje
- 250 g šampinjona
- 500 g spanaća
- 350 g biljnog sira
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice kurkume
- 1/2 kašičice bibera
- ulje za prženje
- 1/4 čaše sojinog mleka
- 250 g biljne mocarele
- 4 kašike vode
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Crni luk iseckajte pa propržite na malo većoj količini ulja. Nakon što luk omekša, ubacite iseckan čen belog luka. Onda promešajte i kratko prodinstajte, pa dodajte iseckane šampinjone. Opet promešajte i dinstajte dok sva tečnost ne ispari. Posolite i pobiberite, dodajte kurkumu, pa ponovo promešajte. Zatim smanjite vatru, pa dodajte polovinu iseckanog spanaća. Poklopite i ostavite da se kuva dok spanać ne omekša. Onda dodajte ostatak iseckanog spanaća, pokrijte tiganj, pa kuvajte 6-8 minuta. Biljni sir izgnječite pa dodajte smesi sa spanaćem. Dobro sjedinite pa sipajte sojino mleko. Kuvajte uz mešanje, dok ne dobijete kremastu strukturu. Sipajte vodu u šerpu, zagrejte do ključanja, posolite pa ubacite kore za lazanju. Kuvajte po uputstvu. Deo fila sa spanaćem sipajte u vatrostalnu posudu pa ga prekrijte sa 2 lista lazanje. Pospite rendanom biljnom mocarelom. Stavite još fila sa spanaćem i šampinjonima, ponovo pospite biljnim mocarela sirom i stavite 2 kore za lazanju. Ponavljajte dok ne utrošite sav materijal. Prekrijte sa preostalim korama za lazanju, ponovo nanesite malo nadeva, biljne mocarele, pa prelijte vodom. Pecite 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)