CACIKI SALATA Osvežavajući prilog koji prija duši i telu, klasik među salatama

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Savršen izbor za slavsku ili svečanu trpezu.

caciki salata
Shutterstock

Potrebno je

  • 3 sveža krastavca
  • 200 g grčkog jogurta 
  • 2 krupnija čena belog luka
  • kašičica iseckane mirođije
  • kašika maslinovog ulja
  • kašika limunovog soka
  • prstohvat bibera
  • so po ukusu

Priprema:
Prvo oljuštite krastavce i kašičicom izvadite sredinu sa semenkama. Narendajte krastavce i stavite ih u cediljku. Posolite ih i ostavite da se ocede od viška vode. Čenove belog luka prelijte sa 2-3 kašike maslinovog ulja i ostavite ih pola sata da ulje upije aromu luka. Beli luk sitno narendajte. Sjedinite beli luk i grčki jogurt, pa ostavite smesu preko noći u frižideru. Dodajte iseckanu mirođiju, maslinovo ulje, limunov sok, biber i so po ukusu. Dobro promešajte sve sastojke. 

 

Možda vas zanima:

šopska salata

ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan

17:00

7 septembar, 2024

Sezonski recepti

Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.

Komentari (0)

Loading