CACIKI Grčki specijalitet koji miriše na dane letovanja, po originalnom receptu
Sočan spoj krastavaca i grčkog jogurta osvežiće vas u trenu.
Potrebno je
- 3 sveža krastavca
- 200 g grčkog jogurta
- 2 krupnija čena belog luka
- kašičica seckane mirođije
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika limunovog soka
- prstohvat bibera
- so
Priprema:
Krastavce oljuštite pa iz njih izvadite sredinu sa semenkama. Onda ih narendajte i stavite u cediljku, posolite, pa pustite da se ocede. Sitno narendajte beli luk, pa ga sjedinite sa jogurtom. Smesu ostavite preko noći u frižideru. Dodajte seckanu mirođiju, limunov sok, maslinovo ulje. Posolite i pobiberite caciki salatu, pa sve dobro promešajte. Prijatno!
Možda vas zanima:
GRČKA SALATA Donosimo vam originalni recept, imaćete osećaj kao da ste na moru
Osvežavajuća i zasitna, krepi organizam u trenu.
CACIKI Omiljena salata po originalnom grčkom receptu, samo zalogaj vas deli od mora
Slasna salata raspametiće i one izbirljive.
CACIKI SALATA Sočna i preukusna, vratiće vas u dane letovanja u Grčkoj
Savršen prilog koji se slaže sa mesom, povrćem, testeninom, ribom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)