STARINSKE ORASNICE Hrskave spolja a mekane iznutra, ukućani će stajati u redu za još
Uspeće svima, a osvojiće i one koji ne vole slatko.
Potrebno je
- 2 belanca
- 250 g šećera u prahu
- 200 g seckanih oraha
- 300 g mlevenih oraha
- 1/4 soka od jednog limuna
Priprema
U jednoj posudi mutite belanca dok ne dobijete gust beli sneg. Dodajte šećer i mutite dok smesa ne postane gusta. Zatim dodajte mlevene orahe i limunov sok. Varjačom lagano mešajte da se sastojci sjedine. Uzimajte po malo smese i oblikujte oko 50 kuglica pa ih dlanovima formirajte u valjak 5 cm, uvaljajte u seckane orahe i krajeve blago savijte ka unutrašnjosti, da dobijete oblik orasnice. U pleh obložen papirom za pečenje poređajte orasnice pa stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Temperaturu odmah smanjite na 100 stepeni i pecite tj. sušite oko 20 minuta. Izvadite pleh i ostavite da se hlade. Prohlađene orasnice vadite iz pleha i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
BAKINE ORASNICE Pola pleha nestane dok trepnete, a isto vreme hrskave i mekane
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
ORASNICE Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, poćiće vam voda na usta
Najbolje služite uz šolju kafe.
ORASNICE Prhki starinski kolači skupog ukusa, za sve bitne događaje
Super idu uz šolju kafe.
NEODOLJIVE ORASNICE Tradicionalni kolači koji se tope u ustima, a super idu uz kafu
Slatke i mekane, nema ko vam neće tražiti recept.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)