DOMAĆE ORASNICE Starinski kolači neponovljivog ukusa, po receptu bez premca

Ivana Pavlović

16:30

Bakina vanglica 0

Prave se lako, a poćiće vam voda na usta koliko su ukusne.

orasnice
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 2 belanca
  • 250 g šećera u prahu
  • 200 g seckanih oraha
  • 300 g mlevenih oraha
  • 1/4 soka od jednog limuna

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca dok ne dobijete čvrst šne. Dodajte šećer i mutite, pa umešajte mlevene orahe i limunov sok.  Polako izmešajte drvenom varjačom. Podelite testo na 50 komada. Svaku oblikujte u valjak, pa uvaljajte u seckane orahe. Savijte blago krajeve ka unutrašnjosti da dobijete oblik orasnice.Smanjite temperaturu na 100 stepeni i sušite oko 20 minuta. Pustite da se prohlade. 

VATRENA FUZIJA UKUSA - POSNO Sastojci: 1 tikvica 1 tortilja 100 g crvenog pasulja Namaz od leblebija (humus) 100 g čeri paradajza So Maslinovo ulje Priprema: 1. Tikvicu iseckajte na tanke kolutove ili trakice i izgrilujte na tiganju ili roštilju dok ne omekša i dobije zlatnu boju. 2. Tortilju isecite na trakice, zatim ih propržite u tiganju dok ne postanu hrskave. 3. Pržene tortilja trakice i tikvice sipajte na tanjir. 4. Dodajte crveni pasulj i prepolovljene čeri paradajze. 5. Sve prelijte maslinovim uljem i posolite po ukusu. 6. Na kraju dodajte namaz od leblebija, lagano promešajte i uživajte! Savršen spoj hrskavog, kremastog i osvežavajućeg ukusa! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #fyf #kitchen ♬ Abracadabra (Instrumental) - Cici Beats Watch on TikTok

Komentari (0)