DOMAĆE ORASNICE Starinski kolači neponovljivog ukusa, po receptu bez premca
Prave se lako, a poćiće vam voda na usta koliko su ukusne.
Potrebno je:
- 2 belanca
- 250 g šećera u prahu
- 200 g seckanih oraha
- 300 g mlevenih oraha
- 1/4 soka od jednog limuna
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca dok ne dobijete čvrst šne. Dodajte šećer i mutite, pa umešajte mlevene orahe i limunov sok. Polako izmešajte drvenom varjačom. Podelite testo na 50 komada. Svaku oblikujte u valjak, pa uvaljajte u seckane orahe. Savijte blago krajeve ka unutrašnjosti da dobijete oblik orasnice.Smanjite temperaturu na 100 stepeni i sušite oko 20 minuta. Pustite da se prohlade.
Možda vas zanima:
ORASNICE Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, poćiće vam voda na usta
Najbolje služite uz šolju kafe.
ORASNICE Najlepši starinski slatkiš koji budi nostalgiju, a treba vam samo 4 sastojka
Fenomenalni kolači sa orasima poješće se čim se postave.
DONOSIMO VAM NAJBOLJI RECEPT ZA ORASNICE Sitni kolači koje niko ne odbija
Zamiriše cela kuća dok se peku.
DOMAĆE ORASNICE PO STAROM BAKA MILEVINOM RECEPTU Spolja hrskave, a iznutra mekane
Treba vam samo 3 sastojka, a tope se u ustima.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)