ZELJANICA Jednostavna, izdašna i sočna prolećna pita
Pravi se lako a pravi je raj za nepca, najbolje stavite duplu meru.
Potrebno je
- 500 g brašna
- 300 ml tople vode
- 1 šoljica ulja
- malo soli
- 1 biljni margarin
- 2 veze zelja
- 2 glavice crnog luka
Priprema:
Zelje očistite i kratko blanširajte, pa procedite i iseckajte, a crni luk sitno iseckajte i propržite. Sjedinite zelje i luk. U posudi pomešajte brašno, so, toplu vodu i ulje. Umesite testo, pa pokrijte krpom i ostavite da odstoji 15 minuta. Razvucite testo oklagijom, pa ga premažite trećinom margarina i savijte kao knjigu, napola sa gornje strane, napola sa donje strane, napola sa leve strane i napola sa desne strane. Ostavite još 15 minuta da odstoji, pa razvucite koru i premažite drugom trećinom margarina, te ponovite postupak savijanja. Ostavite još 15 minuta da odstoji, pa ponovo razvucite testo i premažite poslednjom trećinom margarina. Urolajte testo i isecite ga na pet delova. Svaki deo razvucite, pa nafilujte i opet urolajte. Ređajte u nauljen pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 20 minuta..
Možda vas zanima:
PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak ili večeru, a priprema je krajnje jednostavna
Sočna i slasna, a posna.
PITA SA ZELJEM PO STAROM BAKINOM RECEPTU Sočna i drugačija, a posna, pravićete stalno
Služite uz šolju sojinog jogurta ili kiselog mleka.
BAKINA ZELJANICA Pita sa zeljem po starinskom receptu je savršen doručak
Umesto zelja, u ovu pitu možete staviti spanać ili blitvu.
ZELJANICA OD GOTOVIH KORA Idealan izbor za doručak koji je preukusan, a brzo je gotov
Umesto zelja možete staviti spanać ili blitvu i napraviti pitu na isti način. Služiti uz jogurt ili kiselo mleko.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)