NAJLEPŠA USKRŠNJA PLETENA POGAČA Ukras svečane trpeze koji pomera granice dobrog ukusa
Kako se bliži najradosniji hrišćanski praznik, Uskrs, bliži se i pitanje koja jela da se prave, kolači, pogača. Donosimo vam predlog za preukusnu pletenu pogaču sa jajima.
Potrebno je
- 1.200 g brašna
- 2 jaja
- 40 g svežeg kvasca
- 200 g otopljenog maslaca (ili margarina)
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
- 3 dl vode
- 1,5 dl mleka
- malo ulja
- alu folija
- išarana jaja
Za premazivanje
- 1 jaje
- susam
- lan
- mak
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U posudi pomešajte kvasac, šećer, mleko, vodu, jaja i rastopljen maslac. Malo promešajte, pa dodajte brašno i zamesite testo. Pustite da nadođe i potom premesite. Podelite testo na 3 jednaka dela, pa svaki premesite sa malo ulja i ostavite na radnoj površini dva-tri minuta da nadođe. Razvucite svaki deo rukama, da dobijete četiri dugačke trake. Jednu slažite preko druge da se prepletu na sredini i počnite plesti. U nauljenu tepsiju prebacite pogaču, pa je premažite umućenim jajetom i pospite susamom i lanom. Ostavite da odstoji i nadođe. Pecite oko pola sata ili dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Izvadite iz tepsije i skinite alu foliju. Dekorišite travom, peršunovim lišćem i jajima. Za detalje, ispratite video u nastavku.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)