AKO VOLITE SLATKE MAFINE, OVE SLANE ĆETE OBOŽAVATI Pojedu se u jednom zalogaju!
Svaki zalogaj je gurmanski raj, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 4 jajeta
- 100 ml kefira
- 3 kašike pavlake
- 100 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
Za punjenje:
- 4 kuvana jajeta
- mladi luk
Priprema:
Jaja umutite s kefirom i pavlakom. Zatim dodajte brašno s praškom za pecivo i posolite. Sve sjedinite, pa dodajte rendana kuvana jaja i seckani mladi luk. Dobro promešajte i sipajte u nauljeni kalup za mafine. Pecite na 180 stepeni oko 20-25 minuta.
Možda vas zanima:
MAFINI SA JABUKAMA I CIMETOM Neodoljivi kolačići, u aromatičnom spoju, a prave se brzo i lako
Ako volite klasične mafine, ove sa jabukama i cimetom ćete obožavati.
MAFINI SA KRUŠKAMA Jesenji desert kao stvoren za lepo druženje sa prijateljima
Sočni i slatki, a uspeće i početnicima.
MAFINI SA BANANAMA Sočni zalogajčići uspevaju svima, a popravljaju dan u trenu
Aromatični kolačići idealni za obične dane kada vam se jede slatko, ali i slavsku trpezu.
MAFINI SA BUNDEVOM Brzo gotovi, a svaki zalogaj je raj za nepca, ovakve do sada niste jeli
Sočni zalogajčići u super spoju sa bundevom, prste da poližete.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)