MUSAKA Ne mogu da joj odole ni najveći gurmani, a greje dušu i telo
Probajte i uverite se zašto je toliko dobra.
Potrebno je
- 600 g mlevenog mesa
- 12-15 kom krompira
- 2 glavice crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica crvene mlevena začinske paprike
- začin
- mleveni crni biber
- 3 jaja
- 1, 5 dl mleka
- peršun
Priprema
Na zagrejanom ulju izdinstajte sitno sečen crni luk. Onda dodajte mleveno meso i čen belog luka i dinstajte dok meso ne postane sivo. Začinite. Dodajte mlevenu papriku I biber, pa pomešajte i isključite ringlu. Operite krompir, izrendajte ga pa ga začinite. Poređajte krompir u vatrostalnu činiju da pokrije dno. Dodajte smesu od mesa i ravnomerno rasporedite. Pokrijte krompirom. U jednoj posudi umutite jaja pa dodajte mleko i prelijte preko krompira. Zatim pokrijte folijom i pecite pola sata. Skinite foliju i dopecite još 15 minuta da krompir porumeni. Dekorišite peršunom. Prijatno!
Možda vas zanima:
SOČNA MUSAKA OD PATLIDŽANA Pomera granice dobrog ukusa, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Slasno jelo držaće vas dugo sitim.
KUPUS MUSAKA BOLJA OD KLASIČNE Za ručak koji se ne zaboravlja
Sočno jelo oboriće s nogu i one izbirljive.
MUSAKA SA PAPRIKAMA Klasik na drugačiji način koji pomera granice dobrog ukusa
Ako volite klasičnu musaku, ovu sa paprikama ćete obožavati.
MUSAKA OD CELERA Drugačiji klasik po receptu bez mane, a držaće vas dugo sitim
Sočna i slasna, najbolje odmah stavite duplu meru.
NAPRAVITE NAJBOLJU ČOKOLADNU GLAZURU Neće se teško razmazivati ni imati grudvice, a svaki desert će biti savršen
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u neodoljivoj glazuri.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
Komentari (0)