MUSAKA Ne mogu da joj odole ni najveći gurmani, a greje dušu i telo

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Probajte i uverite se zašto je toliko dobra.

musaka
Shutterstock

Potrebno je

  • 600 g mlevenog mesa
  • 12-15 kom krompira
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica crvene mlevena začinske paprike
  • začin 
  • mleveni crni biber 
  • 3 jaja 
  • 1, 5 dl mleka
  • peršun 

Priprema

Na zagrejanom ulju izdinstajte sitno sečen crni luk. Onda dodajte mleveno meso i čen belog luka i dinstajte dok meso ne postane sivo. Začinite. Dodajte mlevenu papriku I biber, pa pomešajte i isključite ringlu. Operite krompir, izrendajte ga pa ga začinite. Poređajte krompir u vatrostalnu činiju da pokrije dno. Dodajte smesu od mesa i ravnomerno rasporedite. Pokrijte krompirom. U jednoj posudi umutite jaja pa dodajte mleko i prelijte preko krompira. Zatim pokrijte folijom i pecite pola sata.  Skinite foliju i dopecite još 15 minuta da krompir porumeni. Dekorišite peršunom. Prijatno!

Možda vas zanima:

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading