MUSAKA Ne mogu da joj odole ni najveći gurmani, a greje dušu i telo
Probajte i uverite se zašto je toliko dobra.
Potrebno je
- 600 g mlevenog mesa
- 12-15 kom krompira
- 2 glavice crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica crvene mlevena začinske paprike
- začin
- mleveni crni biber
- 3 jaja
- 1, 5 dl mleka
- peršun
Priprema
Na zagrejanom ulju izdinstajte sitno sečen crni luk. Onda dodajte mleveno meso i čen belog luka i dinstajte dok meso ne postane sivo. Začinite. Dodajte mlevenu papriku I biber, pa pomešajte i isključite ringlu. Operite krompir, izrendajte ga pa ga začinite. Poređajte krompir u vatrostalnu činiju da pokrije dno. Dodajte smesu od mesa i ravnomerno rasporedite. Pokrijte krompirom. U jednoj posudi umutite jaja pa dodajte mleko i prelijte preko krompira. Zatim pokrijte folijom i pecite pola sata. Skinite foliju i dopecite još 15 minuta da krompir porumeni. Dekorišite peršunom. Prijatno!
Možda vas zanima:
LAŽNA PILEĆA MUSAKA Gotova dok pristavite kafu, a svakim zalogajem miluje nepca
Kremasta i slasna, bićete oduševljeni.
GRČKA MUSAKA BUDI SVA ČULA Ko je jednom proba stalno joj se vraća
Sočna i slasna, nema ko je ne voli.
MUSAKA SA PILETINOM BOLJA OD KLASIČNE Poćiće vam voda na usta koliko je sočna
Zasitna i preukusna, pravićete stalno.
MUSAKA SA KROMPIROM I MLEVENIM MESOM Tradicionalni recept za klasik koji nikada ne izlazi iz mode
Svaki zalogaj je raj za nepca.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)