PITA SA MESOM Sočna rapsodija od mesa sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, prste da poližete.

Potrebno je
Možda vas zanima:

SLASNA PITA SA MESOM ZA PRAVE GURMANE Jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Neodoljivo predjelo raspametiće i one izbirljive.

PITA SA MESOM Najbolje služite uz šolju jogurta, za prave gurmane
Neodoljiva pita budi sva čula.

PITA SA MESOM Pravi se od gotovih kora, a sočna i slasna, zagrejaće vas u trenu
Hrskavih kora i sočnog nadeva, a držaće vas dugo sitim.

PITA SA MESOM OD GOTOVIH KORA Jednostavne pripreme, a pomera granice dobrog ukusa
Možete da je pravite za doručak ili večeru, držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
- 500 g kora za pitu
- 400 g mlevenog mešanog mesa
- 2 glavice luka
- ulje
- so
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice bibera
Za preliv
- 4 jaja
- 200 ml jogurta
- 200 ml kisele vode
- 50 ml ulja
- 1/2 kašičice soli
Priprema
Prethodno zagrejte rernu na 200 stepeni. Izdinstajte luk na ulju, pa dodajte mleveno meso. Začinite, dodajte sodu bikarbonu, pa dinstajte 20 minuta. Premažite ulljem dno pleha, pa stavite tri kore, pa preko treće kore oko tri kašike fila. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Završite pitu korama, pa je isecite na kocke. Sve sastojke za preliv umutite, pa prelijte pitu ali tako da preliv uđe između svakog proreza. Ostavite pitu destak minuta da odstoji. Zatim, stavite pitu u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite 45 minuta.

JAPANSKA SUPA RAMEN Drugačiji specijalitet koji krepi organizam u trenu
Bićete oduševljeni ukusom.

NAĆOSI NA DOMAĆI NAČIN Recept koji morate da znate, biće slasni kao oni iz bioskopa
Samo dodajte umak po želji.

POSNA TIRAMISU TORTA Savršen spoj palačinki i kafe, ukusa koji budi sva čula
Fenomenalna poslastica za dane Uskršnjeg posta.

SOČIVO SA KOMADIĆIMA SOJE Posni specijalitet koji će vas dugo držati sitim, ukusa koji budi sva čula
Sočno i slasno, a posno jelo.

ČUPAVCI NA VODI Kolač sa kokosom koji svi vole, a savršen za dane strogog posta
Mekan i sočan, za svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)