PITA SA MESOM Sočna rapsodija od mesa sa hrskavim korama i sočnim nadevom

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Sočna i slasna, prste da poližete.

pita sa mesom
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g kora za pitu
  • 400 g mlevenog mešanog mesa
  • 2 glavice luka
  • ulje
  • so
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice bibera

Za preliv

  • 4 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 200 ml kisele vode
  • 50 ml ulja
  • 1/2 kašičice soli

Priprema

Prethodno zagrejte rernu na 200 stepeni. Izdinstajte luk na ulju, pa dodajte mleveno meso. Začinite, dodajte sodu bikarbonu, pa dinstajte 20 minuta. Premažite ulljem dno pleha, pa stavite tri kore, pa preko treće kore oko tri kašike fila. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Završite pitu korama, pa je isecite na kocke. Sve sastojke za preliv umutite, pa prelijte pitu ali tako da preliv uđe između svakog proreza. Ostavite pitu destak minuta da odstoji. Zatim, stavite pitu u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite 45 minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading