SOGAN DOLMA Turski aromatični delikates za one izbirljive, pravi se brzo a govori 5 jezika
Tradicionalno tursko jelo koje podseća na punjenu papriku, a slasno i sočno.
Potrebno je
- 500 g mlevene junetine
- 150 g pirinča
- 8 glavica crnog luka
- 5 kašika ulja
- 200 ml soka od paradajza
- so
- biber
- mlevena začinska paprika
- malo slaninice
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Očistite luk pa ga stavite u ključalu vodu i kuvajte 10 minuta. Zatim ga izvadite iz ključale vode i prebacite u hladnu. Odvojite sredinu luka, i ostavite samo nekoliko spoljašnjih listova. Iseckajte unutrašnje delove luka sa mesom i slaninicom pa propržite na malo ulja. Dodajte i opran pirinač i posolite. Sipajte vodu pa još malo prokuvajte. Kad uvri sva voda slažite napunjen luk u šerpu jedan pored drugog. Dodajte vodu, poklopite i kuvajte na jakoj vatri dok voda ne ispari. Dolijte još malo vode i sok od paradajza pa smanjite temperaturu i ostavite da se krčka 10 minuta. Prekrijte folijom šerpu. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
SOGAN DOLMA SE TOPI U USTIMA A zbog neodoljivog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Za savršen nedeljni ručak.
SOGAN DOLMA Podsećaju na punjene paprike, a ukusom ostavljaju bez daha
Savršen spoj luka i mesa u jelu čiji se ukus ne zaboravlja.
SOGAN DOLMA Najpoznatije tursko jelo, sočno i preukusno, bolje i od punjenih paprika
Sogan dolma je tradicionalno tursko jelo, koje veoma podseća na punjene paprike.
SOGAN DOLMA Podseća na punjene paprike, ali još slasnije, jelo će vas ostaviti bez daha
Ručak koji će obožavati cela porodica.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)