SOGAN DOLMA Turski aromatični delikates za one izbirljive, pravi se brzo a govori 5 jezika
Tradicionalno tursko jelo koje podseća na punjenu papriku, a slasno i sočno.
Potrebno je
- 500 g mlevene junetine
- 150 g pirinča
- 8 glavica crnog luka
- 5 kašika ulja
- 200 ml soka od paradajza
- so
- biber
- mlevena začinska paprika
- malo slaninice
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Očistite luk pa ga stavite u ključalu vodu i kuvajte 10 minuta. Zatim ga izvadite iz ključale vode i prebacite u hladnu. Odvojite sredinu luka, i ostavite samo nekoliko spoljašnjih listova. Iseckajte unutrašnje delove luka sa mesom i slaninicom pa propržite na malo ulja. Dodajte i opran pirinač i posolite. Sipajte vodu pa još malo prokuvajte. Kad uvri sva voda slažite napunjen luk u šerpu jedan pored drugog. Dodajte vodu, poklopite i kuvajte na jakoj vatri dok voda ne ispari. Dolijte još malo vode i sok od paradajza pa smanjite temperaturu i ostavite da se krčka 10 minuta. Prekrijte folijom šerpu. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
SOGAN DOLMA Najpoznatije tursko jelo, sočno i preukusno, bolje i od punjenih paprika
Sogan dolma je tradicionalno tursko jelo, koje veoma podseća na punjene paprike.
TRADIONALNO TURSKO JELO KOJE PODSEĆA NA PUNJENU PAPRIKU Sogan dolma za sve prilike
Mirisom osvaja i one koji ne vole luk, a idealno za svečanu i slavsku trpezu.
SOGAN DOLMA Orijentalno, sočno i pikantno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim
Jedno od najpoznatijih turskih jela, podseća na sarmu ali je jedinstveno i specifično.
SOGAN DOLMA Specijalitet iz Turske na koji niko ne ostaje ravnodušan
Ako želite da probate neko drugačije jelo, napravite čuvenu Sogan Dolmu. Ovaj turski delikates najviše podseća na punjene paprike, ali je fenomenalnog, posebnog ukusa. Egzotična kombinacija luka punjenog sa mlevenim mesom neće vas ostaviti ravnodušnim.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
Komentari (0)