SOGAN DOLMA Turski aromatični delikates za one izbirljive, pravi se brzo a govori 5 jezika
Tradicionalno tursko jelo koje podseća na punjenu papriku, a slasno i sočno.
Potrebno je
- 500 g mlevene junetine
- 150 g pirinča
- 8 glavica crnog luka
- 5 kašika ulja
- 200 ml soka od paradajza
- so
- biber
- mlevena začinska paprika
- malo slaninice
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Očistite luk pa ga stavite u ključalu vodu i kuvajte 10 minuta. Zatim ga izvadite iz ključale vode i prebacite u hladnu. Odvojite sredinu luka, i ostavite samo nekoliko spoljašnjih listova. Iseckajte unutrašnje delove luka sa mesom i slaninicom pa propržite na malo ulja. Dodajte i opran pirinač i posolite. Sipajte vodu pa još malo prokuvajte. Kad uvri sva voda slažite napunjen luk u šerpu jedan pored drugog. Dodajte vodu, poklopite i kuvajte na jakoj vatri dok voda ne ispari. Dolijte još malo vode i sok od paradajza pa smanjite temperaturu i ostavite da se krčka 10 minuta. Prekrijte folijom šerpu. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
SOGAN DOLMA SE TOPI U USTIMA A zbog neodoljivog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Za savršen nedeljni ručak.
SOGAN DOLMA Podsećaju na punjene paprike, a ukusom ostavljaju bez daha
Savršen spoj luka i mesa u jelu čiji se ukus ne zaboravlja.
SOGAN DOLMA Najpoznatije tursko jelo, sočno i preukusno, bolje i od punjenih paprika
Sogan dolma je tradicionalno tursko jelo, koje veoma podseća na punjene paprike.
SOGAN DOLMA Podseća na punjene paprike, ali još slasnije, jelo će vas ostaviti bez daha
Ručak koji će obožavati cela porodica.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)