FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
Potrebno je
- 500 g gotovih kora
- 4-5 jabuka
- šećer po potrebi
- cimet
- 100 g suvog grožđa
- ulje
- vanilin šećer
- prah šećer
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite, oljuštite i izrendajte jabuke pa dodajte šećer, cimet i suvo grožđe. Sjedinite dobro smesu. Prvu koru raširite pa je premažite uljem. Preko prve stavite drugu koru pa na nju rasporedite jabuke. Krajeve kora savijte, pa urolajte u rolat. U pleh obložen papirom za pečenje, ređajte rolate. Premažite ih uljem i pecite 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na kraju, pospite pitu sa jabukama vanilinim šećerom i prah šećerom. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA PITA SA JABUKAMA Drugačija i sočna, poćiće vam voda na usta
Mekana i sočna, kao iz bakine kuhinje.
PITA SA JABUKAMA NA VODI Po receptu starom tri decenije, a ukusa koji priča priče
Sočna i preukusna, pravićete i danima kada nije post.
BUREK PITA SA JABUKAMA Sočna i hrskava, a ukus je čista fantazija
Pravo sa kanala bakina kuhinja stiže recept za neodoljivu burek pitu.
BAKINA PITA SA JABUKAMA I ORASIMA Zbog nje i komšije dolaze nepozvane
Sočna i mirisna, a super ide uz šoljicu kafe.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)