FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
Potrebno je
- 500 g gotovih kora
- 4-5 jabuka
- šećer po potrebi
- cimet
- 100 g suvog grožđa
- ulje
- vanilin šećer
- prah šećer
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite, oljuštite i izrendajte jabuke pa dodajte šećer, cimet i suvo grožđe. Sjedinite dobro smesu. Prvu koru raširite pa je premažite uljem. Preko prve stavite drugu koru pa na nju rasporedite jabuke. Krajeve kora savijte, pa urolajte u rolat. U pleh obložen papirom za pečenje, ređajte rolate. Premažite ih uljem i pecite 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na kraju, pospite pitu sa jabukama vanilinim šećerom i prah šećerom. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA PITA SA JABUKAMA Drugačija i sočna, poćiće vam voda na usta
Mekana i sočna, kao iz bakine kuhinje.
PITA SA JABUKAMA NA VODI Po receptu starom tri decenije, a ukusa koji priča priče
Sočna i preukusna, pravićete i danima kada nije post.
BUREK PITA SA JABUKAMA Sočna i hrskava, a ukus je čista fantazija
Pravo sa kanala bakina kuhinja stiže recept za neodoljivu burek pitu.
BAKINA PITA SA JABUKAMA I ORASIMA Zbog nje i komšije dolaze nepozvane
Sočna i mirisna, a super ide uz šoljicu kafe.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)