PITA SA JABUKAMA NA VODI Po receptu starom tri decenije, a ukusa koji priča priče
Sočna i preukusna, pravićete i danima kada nije post.
Potrebno je
- 500 g gotovih kora za pitu
- 1 kg jabuka
- 200 mililitara kisele vode
- 1 puna kašika meda
- Po želji suvo grožđe, cimet, orasi…
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Odvojite na 5 mesta po 3 kore za pitu, pa ih razlistajte tako da svaki list bude odvojeno. Oljuštite pa izrendajte jabuke na krupno. U jednoj posudi pomešajte kiselu vodu sa medom, da se sastojci sjedine. Premažite prvu koru pa preko stavite drugu. Premažite pa stavite treću. Premažite pa obilno nanesite jabuke. Urolajte pa prebacite na pleh, obložen papirom za pečenje. Ponovite postupak dok ne dobijete 5 rolata. Poprskajte mešavinom vode i meda. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, tj. dok ne porumeni. Gotovu pitu izvadite i prekrijte krpom. Ostavite da odmori i omekša. Pospite šećerom u prahu, secite i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
PITA SA JABUKAMA Teta Mira nam je dala dugo čuvani recept, prste da poližete
Fenomanalna i slatka, ovakvu do sada niste jeli.
AMERIČKA PITA SA JABUKAMA Klasik bez premca u aromatičnom spoju voća sa testom
Čuvenu američku pitu možete da napravite i sa višnjama ili drugim voćem, ali najpoznatija je upravo, ova, sa jabukama.
POSNA PITA SA JABUKAMA OD GOTOBIH KORA Idealna za početnike, a svi će vam tražiti recept
Ukusna i neodoljiva, najbolje odmah stavite duplu meru.
PITA SA JABUKAMA Posna na vodi, a neodoljivo hrskava i sočna
Želite da napravite nešeto slatko ali postite na vodi? Imamo rešenje. Napravite ovu preukusnu pitu sa jabukama. Hrskave kore i sočni nadev, bićete oduševljeni.
ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica za savršen početak dana, a mekana kao duša
Sočna štrudla po receptu bez mane.
BAKLAVA SA KEKSOM SLAĐA OD KLASIČNE Turski slatkiš koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
KRMENADLE SA KRUŠKAMA Aromatična rapsodija ukusa koja budi čula, a meso se lepi za prste
Sočan spoj mesa sa povrćem, za ručak koji se pamti.
NAJBOLJI GANAŠ OD BELE ČOKOLADE Sa njim je svaka poslastica savršena, a caka je u ovome
Priprema je jednostavna, trebaju vam samo bela čokolada i slatka pavlaka.
BRZI KOLAČ SA PIŠKOTAMA Nepečena rapsodija ukusa gotova za 10 minuta, otopićete se od miline
Fenomenalni desert pravi se brzo i lako, a osvojiće sve sladokusce.
Komentari (0)