MARGARITA Omiljena pica u domaćoj varijanti, za lepo veče sa prijateljima

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Priprema nije komplikovana, pa će uspeti i potpunim početnicima.

pica margarita
Shutterstock

Potrebno je

Za testo

  • 300 ml mlake vode
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašičice šećera
  • 450 g mekog brašna
  • 7 g suvog kvasca

Za nadev

  • 200 ml paradajz pelata
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • malo soli
  • 300 gr mocarela ili gauda sira
  • origano

 

Priprema

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Rastvorite kvasac, šećer i kašičicu brašna, u mlakoj vodi. Posle 10 minuta, zamesite testo od navedenih sastojaka, pa ostavite jedno sat vremena. Kada je testo udvostručilo masu, stavite ga na pobrašnjenu površinu i premesite. Zatim ga podelite na dva jednaka dela. Zagrejte rernu na 220 stepeni pa podmažite pleh. Oklagijom razvucite testo, manje od dimenzije pleha, pa ga stavite u pleh i izbockajte viljuškom. Onda sipajte preliv od paradajz pelata, maslinovog ulja i soli po celoj površini. Preko pospite izrendani sir i origano po ukusu. Zapecite picu oko 15 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepeni. Izvadite iz pleha, secite i služite. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading