PICA MARGARITA Nosi ime po čuvenoj kraljici, a pravi je raj za nepca
Smatra se da je čuveni italijanski specijalitet posvećen kraljici Margariti Savojskoj, zbog čega i nosi njeno ime.
Potrebno je
Za testo
- 1 dl mlake vode
- 1 dl mlakog mleka
- 1/4 kocke kvasca
- 1 kašičica šećera
- 350 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašika maslinovog ulja
Za premazivanje:
- 2 dl soka od paradajza
- 2 kašike paradajz pelata
- 10 listova bosiljka
- 1 kašičica origana
Za fil:
- 200 g gaude
- 1 veći paradajz
- po želji listovi bosiljka
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Izmrvljen kvasac i šećer dodajte u mleko mleko. Pustite oko 5 minuta da nadođe. U jednoj posudi pomešajte vodu, nadošao kvasac i brašnom sa solju. Zamesite glatko testo. Umešajte ulje i ostavite da se udvostruči. U jednoj posudi pomešajte sok od paradajza, sa pelatom, sitno seckanim peršunom i origanom. Zatim premesite nadošlo testo, pa ga ostavite par minuta da se odmori. Rastanjite u formi kruga. Onda ga stavite u nauljenu tepsiju,i izbockajte viljuškom. Prelijte smesom od paradajza i bosiljka i pospite rendanim sirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok se sir ne otopi. Oljuštite paradajz i isecite na kriške. Nakon što se sir otopi, izvadite iz rerne, pa poređajte paradajz i listiće bosiljka. Vratite picu u rernu da se ispeče do kraja, oko 5 do 7 minuta.
Možda vas zanima:
MARGARITA Omiljena pica u domaćoj varijanti, za lepo veče sa prijateljima
Priprema nije komplikovana, pa će uspeti i potpunim početnicima.
KAPRIĆOZA Čuveni italijanski specijalitet koji budi sva čula, za početak savršenog vikenda
Kaprićoza ili hirovita pica, na italijanskom, svoju popularnost stekla je pre više godina.
PICA SA ČOKOLADOM Italijanski klasik na drugačiji način, kao osmišljena za savršeno veče
Slatka verzija omiljenog italijanskog jela, ukusa koji priča priče.
PICA SA KULENOM Pikantni italijanski specijalitet kome čili daje poseban šmek, za one koji vole ljuto
Ako volite jako začinjena jela, ovu picu ćete obožavati.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)