PICA MARGARITA Nosi ime po čuvenoj kraljici, a pravi je raj za nepca
Smatra se da je čuveni italijanski specijalitet posvećen kraljici Margariti Savojskoj, zbog čega i nosi njeno ime.

Potrebno je
Za testo
Možda vas zanima:

DOMAĆA PICA MARGARITA Ukusom ni malo ne zaostaje za onom kupovnom, za lepo veče sa prijateljima
Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.

MARGARITA Omiljena pica u domaćoj varijanti, za lepo veče sa prijateljima
Priprema nije komplikovana, pa će uspeti i potpunim početnicima.

PICA OD KROMPIRA Italijanski klasik savršen za iznenadne goste
Slasna i ukusna, uzećete parče više.

PICA SA SPANAĆEM Italijanski klasik na drugačiji način, ukusa koji priča priče
U savršenom aromatičnom spoju, savršena za lepo veče sa prijateljima.
- 1 dl mlake vode
- 1 dl mlakog mleka
- 1/4 kocke kvasca
- 1 kašičica šećera
- 350 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašika maslinovog ulja
Za premazivanje:
- 2 dl soka od paradajza
- 2 kašike paradajz pelata
- 10 listova bosiljka
- 1 kašičica origana
Za fil:
- 200 g gaude
- 1 veći paradajz
- po želji listovi bosiljka
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Izmrvljen kvasac i šećer dodajte u mleko mleko. Pustite oko 5 minuta da nadođe. U jednoj posudi pomešajte vodu, nadošao kvasac i brašnom sa solju. Zamesite glatko testo. Umešajte ulje i ostavite da se udvostruči. U jednoj posudi pomešajte sok od paradajza, sa pelatom, sitno seckanim peršunom i origanom. Zatim premesite nadošlo testo, pa ga ostavite par minuta da se odmori. Rastanjite u formi kruga. Onda ga stavite u nauljenu tepsiju,i izbockajte viljuškom. Prelijte smesom od paradajza i bosiljka i pospite rendanim sirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok se sir ne otopi. Oljuštite paradajz i isecite na kriške. Nakon što se sir otopi, izvadite iz rerne, pa poređajte paradajz i listiće bosiljka. Vratite picu u rernu da se ispeče do kraja, oko 5 do 7 minuta.

PASTA SA MLEVENIM MESOM I ČETRI VRSTE SIRA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Slasna i savršena, postaće vaše novo omiljeno jelo.

POSNA KARAMEL TORTA Neodoljiva poslastica ukusa koji budi sva čula
Posna i savršena, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

POSNA MUSAKA SA PEČENIM PAPRIKAMA Specijalitet po receptu iz stare baka Katine sveske
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

PILETINA SA KARIJEM Pikantno jelo koje će vas dugo držati sitim
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.

POSNA PROJA SA TIKVICAMA Klasik na drugačiji način, pravi se lako, a pojede odmah
Priprema je jednostavna, a osvaja ukusom.
Komentari (0)