KAKO NAJBOLJE DA OČISTITE PEČURKE? Nemojte ovo da radite, biće vodene i gnjecave
Ako ste i vi u nedoumici kako da očistite pečurke, nastavite da čitate.
Kako se pravilno čiste pečurke?
Bilo da šampinjone koristite za punjenje, pravite sos ili ih grilujete, potrebno je da ih pravilno očistite. Izbegavajte da perete pečurke pre termičke obrade, upiće puno vode, pa neće biti kao pržene već kao dinstane. Dobiće vodeni ukus, umesto da krckaju pod zubima.
Zato je najbolje da ih samo očistite ili prebrišete ubrusom ili vlažnom krpom.
A evo koje su najčešće greške kod pripreme pečurki
Kuvate polako na niskoj temperaturi
Na ovaj način pečurke će da puste više vode, natopiće se i izgubiće na ukusu.
Pretrpavate tiganj pečurkama
Ako pretrpate tiganj pečurkama, neće biti dovoljno prostora da voda ispari, pa ćete da dobijete lošiji ukus.
Stavljajte premalo ulja
Ako ne stavite dovoljno ulja, pečurke će upiti ono što ima i neće moći lepo da se isprže.
Prerano solite pečuke
Nemojte da solite šampinjone kada ih stavite u tiganj, jer će dovesti do toga da voda ispari prerano. Posolite ih na kraju, i biće savršene, a vaše jelo pun pogodak!
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)