KRITIČNJAK Ako ste odrastali 90 ih, ovaj desert se služio na svim dečijim rođendanima
Neodoljivi kolač sa bananama i čokoladom, vratiće vas u prošle dane.
Potrebno je
- 2 jaja
- 2 šoljice šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 šoljica ulja
- 1 šoljica mleka
- 2 šoljice brašna
- 1 prašak za pecivo
- 3 kašike kakaa
- 200 ml slatke pavlake
- 50 g rendane čokolade
- 100 ml mleka za biskvit
- banane
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerima. Dodajte ulje i mleko, pa umutite. Onda dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo, pa sjedinite smesu. Prebacite smesu u kalup obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je pečen. Biskvit ohladite pa napravite blago udubljenje na njemu. Deo biskvita prebacite na tacnu sa mlekom, i usitnite. Preko naređajte banane pa umućenu slatku pavlaku sa rendanom čokoladom. Napravite oblik kupole pa preko stavite usitnjen biskvit. Ostavite kolač preko noći u frižideru. Prijatno!
Možda vas zanima:
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
BLONDI Savršen za iznenadne goste, biće gotov dok pristavite kafu
Napravi se lako, a pojede brzo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)