KRITIČNJAK Ako ste odrastali 90 ih, ovaj desert se služio na svim dečijim rođendanima

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Neodoljivi kolač sa bananama i čokoladom, vratiće vas u prošle dane.

kritičnjak
Printscreen

Potrebno je

  • 2 jaja
  • 2 šoljice šećera 
  • 1 vanilin šećer
  • 1 šoljica ulja
  • 1 šoljica mleka
  • 2 šoljice brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 kašike kakaa
  • 200 ml slatke pavlake
  • 50 g rendane čokolade
  • 100 ml mleka za biskvit
  • banane

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerima. Dodajte ulje i mleko, pa umutite. Onda dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo, pa sjedinite smesu. Prebacite smesu u kalup obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je pečen. Biskvit ohladite pa napravite blago udubljenje na njemu. Deo biskvita prebacite na tacnu sa mlekom, i usitnite. Preko naređajte banane pa umućenu slatku pavlaku sa rendanom čokoladom. Napravite oblik kupole pa preko stavite usitnjen biskvit. Ostavite kolač preko noći u frižideru. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading