KRITIČNJAK Ako ste odrastali 90 ih, ovaj desert se služio na svim dečijim rođendanima
Neodoljivi kolač sa bananama i čokoladom, vratiće vas u prošle dane.

Potrebno je
- 2 jaja
- 2 šoljice šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 šoljica ulja
- 1 šoljica mleka
- 2 šoljice brašna
- 1 prašak za pecivo
- 3 kašike kakaa
- 200 ml slatke pavlake
- 50 g rendane čokolade
- 100 ml mleka za biskvit
- banane
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerima. Dodajte ulje i mleko, pa umutite. Onda dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo, pa sjedinite smesu. Prebacite smesu u kalup obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je pečen. Biskvit ohladite pa napravite blago udubljenje na njemu. Deo biskvita prebacite na tacnu sa mlekom, i usitnite. Preko naređajte banane pa umućenu slatku pavlaku sa rendanom čokoladom. Napravite oblik kupole pa preko stavite usitnjen biskvit. Ostavite kolač preko noći u frižideru. Prijatno!
Možda vas zanima:

SOČNE LIMUN KOCKE ZA PRAVO LETNJE OSVEŽENJE U savršenom kiselkasto-slatkom spoju ukusa
Lagane i kremaste, bićete oduševljeni.

KOLAČ SA KAFOM Kremast i aromatičan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Mirisan i sočan, za prave sladokusce.

ORAH KOLAČ BUDI NOSTALGIJU Sve domaćice su nekada znale recept, a razgrabi se čim se postavi
Najbolje služite uz čaj ili kafu.

BRZI KOLAČ SA JAGODAMA U ČAŠI Savršen za iznenadne goste, a eksplozija ukusa u svakom zalogaju
Kremast i sočan, a gotov maltene odmah.

BAKIN SPANAĆ MIRIŠE NA DETINJSTVO Kremast i jednostavan, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Najbolje služite uz meso ili ribu.

RIŽOTO SA MESOM I POVRĆEM Ručak koji pomera granice dobrog ukusa, cela porodica će uživati
Savršenog ukusa, a zasitno.

ČAČANSKI LONAC Prepun različitih vrsta mesa, ručak kome neće odoleti ni najveći gurmani
Slasno i aromatično jelo, a bićete siti satima.

KREMASTI PIRE KROMPIR Najbolje služite uz ćufte ili šnicle, za ručak koji se pamti
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.

VRANJANSKI PROPEĆ PO TETA DRAGANINOM RECEPTU Mirisan i sočan, nema ko će mu odoleti
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Komentari (0)