NAPRAVITE PALAČINKE BEZ BRAŠNA Dodajte im ovo i nećete primetiti razliku, a biće preukusne
Brašno u palačinkama možete da zamenite bananom ili ovsenim pahuljicama, a možete da dodate i ovaj sastojak.

Dodajte griz u palačinke
Primenite savet ruske kuvarice Julije Arhipove, umesto brašna koristite griz kada pravite palačinke.
Neće zaostajati za ukusom za oni klasičnim, a svi će vam tražiti recept. Biće i hrskavije nego one obične.
Potrebni su vam 2 jajeta, 250 g griza, 1 šolja mleka, 2 kašike šećera, prstohvat soli, 1 kašičica sode bikarbone. Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte mleko i so. Onda dodajte griz pa dobro mikserom sjedinite. Providnom folijom pokrijte, pa ostavite oko pola sata u frižideru. Dodajte sodu bikarbonu u smesu i promešajte. Pržite palačinke na uobičajen način.
Možda vas zanima:

DODAJTE OVAJ SASTOJAK U PALAČINKE Biće mekane i savršene, i neće pucati ni lepiti se
Primenite ovaj jednostavni trik i videćete razliku koliko su palačinke mekše i sočnije.

JEDNOSTAVAN TRIK ZA SOČNE PALAČINKE Dodajte ovu namirnicu i neće pucati ni biti gumene
Primenite jednostavan trik profesionalnih kuvara za savršene palačinke.

GREŠKE KADA PRAVITE PALAČINKE Zbog ovog nisu mekane i vazdušaste već žilave i gumenaste
Pravljenje palačinki deluje jednostavno, ali ako i vi pravite neke od ovih greški, biće bezukusne i gumene.

PALAČINKE SA CIMETOM Jednostavne, brze i sočne, zamirisaće cela kuća
Naprave se brzo, a pojedu odmah.

NEODOLJIVE BOLONJEZE Italijanski specijalitet na posan način, zaboravićete da nedostaje meso
Prave se lako, a pojedu u slast.


MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.
Komentari (0)