NAPRAVITE PALAČINKE BEZ BRAŠNA Dodajte im ovo i nećete primetiti razliku, a biće preukusne
Brašno u palačinkama možete da zamenite bananom ili ovsenim pahuljicama, a možete da dodate i ovaj sastojak.
Dodajte griz u palačinke
Primenite savet ruske kuvarice Julije Arhipove, umesto brašna koristite griz kada pravite palačinke.
Neće zaostajati za ukusom za oni klasičnim, a svi će vam tražiti recept. Biće i hrskavije nego one obične.
Potrebni su vam 2 jajeta, 250 g griza, 1 šolja mleka, 2 kašike šećera, prstohvat soli, 1 kašičica sode bikarbone. Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte mleko i so. Onda dodajte griz pa dobro mikserom sjedinite. Providnom folijom pokrijte, pa ostavite oko pola sata u frižideru. Dodajte sodu bikarbonu u smesu i promešajte. Pržite palačinke na uobičajen način.
Možda vas zanima:
GREŠKE KADA PRAVITE PALAČINKE Zbog ovog nisu mekane i vazdušaste već žilave i gumenaste
Pravljenje palačinki deluje jednostavno, ali ako i vi pravite neke od ovih greški, biće bezukusne i gumene.
TRIK ZA NAJBOLJE SARME Ovako će biti sočne i slasne, i neće se odmotavati ni biti previše kisele
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u najlepšim sarmama.
PEKARSKI TRIK ZA SAVRŠENO TESTO Dodajte ovu namirnicu, biće mekše i ukusnije, i imaće savršenu teksturu
Potrebno je da dodate samo 1 namirnicu, a nije soda bikarbona.
TAJNA SAVRŠENE BEČKE ŠNICLE Ovo će dati poseban šmek, a evo kako je prave u vrhunskim restoranima
Primenite jednostavne trikove profesionalnih kuvara i uživajte u fenomenalnom obroku.
POTAŽ OD BUNDEVE Aromatično predjelo koje krepi organizam u trenu, sipaćete tanjir više
Zdrav i ukusan, a bundeva mu daje posebnu aromu.
OBLANDE Brzi i jeftini slavski kolači skupog ukusa, uspevaju svima, a poći će vam voda na usta
Gotove za 15 minuta, a nestaće sa stola čim se postave.
TRIK ZA NAJBOLJE SARME Ovako će biti sočne i slasne, i neće se odmotavati ni biti previše kisele
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u najlepšim sarmama.
LEŠNIK GNEZDA Brzi kolači za slavsku trpezu, u savršenom slatko-kremastom spoju
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah.
KOMPLET LEPINJA PO ORIGINALNOM UŽIČKOM RECEPTU Pojede se u trenu, za prave gurmane
Savršeno ide sa jogurtom ili kiselim mlekom, prste da poližete.
Komentari (0)