PAŠA LOKUM Turski specijalitet koji uspeva svima, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Fenomenalni desert sa kokosom koji se pravi brzo i lako.

Potrebno je
- 200 g mlevenog keksa
- 800 ml mleka
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 4 kašike kakao praha
- jedna i po kašika brašna
- 4 kašike čvrstina/gustina
- 100 g čokolade
- 50 g margarina
- 150 g šlag krema + 100 ml vode
Priprema:
Pleh obložite pek-papirom i pospite mleveni keks. U 200 ml mleka razmutite kakao, čvrstin i brašno, pa dodajte u 600 ml mleka koje je proključalo sa šećerom. Kada se zgusne, dodajte mu čokoladu i margarin i sjedinite. Prelijte preko mlevenog keksa i ostavite da se stegne. Umutite šlag krem sa vodom, premažite preko čokoladnog dela, isecite na 8 ili 10 delova i urolajte. Paša lokum je gotov. Prijatno!
Možda vas zanima:

PAŠA LOKUM Fantazija od kolača za koju ne trebate da palite šporet
Mekan i kremast, savršen za svečanu i slavsku trpezu.

PAŠA LOKUM Kremasti desert sa kokosom koji budi sva čula, za sve svečane prilike
Sočan i sladak, smazaće se u trenu.

PAŠA LOKUM Kremast, ukusan i osvežavajući desert sa kokosom, po starom receptu
Savršen za svečane i slavske prilike, a priprema je jednostavna.

PAŠA LOKUM Turski slatkiš mekan kao duša idealan za svaku svečanost
Očaravajući slatkiš pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.

KOLAČ SA BRESKVAMA I JOGURTOM Sočan i mekan kao duša, po starom baka Majinom receptu
Zamirisaće cela kuća.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Polizaćete i tanjir koliko su ukusne, a sa njima nema greške, svi ih vole!
Služite uz njoke ili pire krompir.

NJOKE SA RIKOTOM U SOSU Zasitne i preukusne, postaće vaše novo omiljeno jelo
Kremasto jelo držaće vas dugo sitim.

DOMAĆA PILEĆA SUPA Odlično rešava prehladu, a istog ukusa kao ona bakina!
Sipaćete tanjir više.

ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Prave se brzo i lako, jeftine su i nema ko ih ne voli
Ukućani će stajati u redu za još.
Komentari (0)