KAKO SE PRAVILNO PRAVI SNEG OD BELANACA? Deluje jednostavno a to je osnova kolača ili torte
Recepti uglavnom počnu sa rečenicom poput "umutite sneg od belanaca".
Ali za početnike i one kojima to ne uspeva, pročitajte savete koji slede u nastavku.
1. Sastojke stavljajte u čistu i potpuno suvu posudu
2. Odvojite potpuno žumanca od belanca, da ne ostane ni mrvica žumanca
3. Krenite da mutite manjom brzinom, pa je postepeno pojačavajte
4. U toku mućenja okrećite posudu u krug, da bi sneg bio vazdušast
5. Ako belanca ne klize kada činiju nagnete na stranu, dobro su umućena.
6. Odmah u sneg od belanaca dodajte ostale sastojke, da ne bi splasnuo.
MEKANA POGAČA Ovakvu do sada niste jeli, a najbolja je topla uz dodatak kiselog mleka
Najbolje je služite vruću uz dodatak jogurta ili kiselog mleka.
PICA SA 4 VRSTE SIRA Slasni italijanski specijalitet za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Neodoljiva i slasna, u slasnom spoju sa sirom.
BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze po starom bosanskom receptu
Savršena za sve svečane prilike, pravićete stalno.
SLASNI PODVARAK SA MESOM Ukusa koji priča priče, a greje dušu i telo
Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.
PUNJENE KRMENADLE Gurmanski specijalitet u savršenom spoju ukusa, a meso se lepi za prste
Ukusne i drugačije, za gurmane i one izbirljive.
Komentari (0)