TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE Biće mekane i slasne, a nikad se ne biste setili

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Savet profesionalnih kuvara je da ovu namirnicu dodate u palačinke, biće savršene i slasne.

puding palačinke
Shutterstock

Dodajte pivo 

Pivo deluje kao prirodno sredstvo za dizanje, jer stvara ugljen dioksid.

Pojačaće efekat praška za pecivo, a iznutra će palačinke da ostanu mekane i vazdušaste.

Uticaće da tekstura testa bude fina i rastresita.

Dobićete mekane i vazdušaste palačinke koje se tope u ustima.

Profesionalni kuvari uglavnom preporučuju svetlo pivo, iako možete da koristite bilo koju vrstu.

Količinu piva merite prema količini mleka koju stavljate, optimalno je da ta razmera bude 50:50.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading