SAVRŠENE TORTE I KOLAČI ZA TREN OKA 6 trikova Marte Stjuart da kora ne puca i da izbegnete grudvice u filu
Jednostavni, a provereni trikovi kuvarice i spisateljice Marte Stjuart.
Trikovi Marte Stjuart za ukusne torte i kolače
1. Hladno testo
Od ohlađenog testa koje je odstojalo u frižideru, oblikujte kore. Pecite na visokoj temperaturi. Na taj način će da budu vazdušastije i lepše.
2. Podmažite merice uljem
Ako merite guste i lepljive sastojke, npr med, obavezno podmažite uljem mericu. Na taj način, med neće da se zalepi za ivice posude i ostane jedna količina u njoj.
3. Sjedinite ručnom mutilicom
Za sjedinjavanje suvih sastojaka najbolje je da koristite ručnu mutilicu. Razbiće grudvice.
4. Koristite kakao umesto brašna
Posle mazanja puterom, kalup za čokoladnu tortu, pospite kakaom. Pojačaće ukus čokolade, a sprečiće pojavu belih grudvica od brašna.
5. Koristite kašiku za sladoled
Marta Stjuart keks stavlja na pleh kašikom za sladoled, na taj način dobije keksiće jednake veličine.
6. Ništa bez pek papira
Uvek na dno kalupa ili pleha stavite pek papir. Sprečiće lepljenje i olakšaće vađenje pečenog kolača.
MEKANA POGAČA Ovakvu do sada niste jeli, a najbolja je topla uz dodatak kiselog mleka
Najbolje je služite vruću uz dodatak jogurta ili kiselog mleka.
PICA SA 4 VRSTE SIRA Slasni italijanski specijalitet za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Neodoljiva i slasna, u slasnom spoju sa sirom.
BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze po starom bosanskom receptu
Savršena za sve svečane prilike, pravićete stalno.
SLASNI PODVARAK SA MESOM Ukusa koji priča priče, a greje dušu i telo
Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.
PUNJENE KRMENADLE Gurmanski specijalitet u savršenom spoju ukusa, a meso se lepi za prste
Ukusne i drugačije, za gurmane i one izbirljive.
Komentari (0)