SAVRŠENE TORTE I KOLAČI ZA TREN OKA 6 trikova Marte Stjuart da kora ne puca i da izbegnete grudvice u filu
Jednostavni, a provereni trikovi kuvarice i spisateljice Marte Stjuart.
Trikovi Marte Stjuart za ukusne torte i kolače
1. Hladno testo
Od ohlađenog testa koje je odstojalo u frižideru, oblikujte kore. Pecite na visokoj temperaturi. Na taj način će da budu vazdušastije i lepše.
2. Podmažite merice uljem
Ako merite guste i lepljive sastojke, npr med, obavezno podmažite uljem mericu. Na taj način, med neće da se zalepi za ivice posude i ostane jedna količina u njoj.
3. Sjedinite ručnom mutilicom
Za sjedinjavanje suvih sastojaka najbolje je da koristite ručnu mutilicu. Razbiće grudvice.
4. Koristite kakao umesto brašna
Posle mazanja puterom, kalup za čokoladnu tortu, pospite kakaom. Pojačaće ukus čokolade, a sprečiće pojavu belih grudvica od brašna.
5. Koristite kašiku za sladoled
Marta Stjuart keks stavlja na pleh kašikom za sladoled, na taj način dobije keksiće jednake veličine.
6. Ništa bez pek papira
Uvek na dno kalupa ili pleha stavite pek papir. Sprečiće lepljenje i olakšaće vađenje pečenog kolača.
ŽU ŽU Slasne pogačice koje se brzo prave, a idealne za druženje sa prijateljima
Napravi se lako, a pojede odmah, pritom su posne.
ŠAH TORTA ZA SVETU PETKU Zaboravljena poslastica po baka Desinom receptu koju će zbog izgleda deca obožavati
Torta koja je nekada bila obavezan deo svih slavlja, a danas je totalno zaboravljena.
NAJLEPŠI JESENJI DESERT Knedle sa jabukama i cimetom, mekane kao duša, a mirišu na ljubav
Kao izmišljene za jesen, a ukućani će stajati u redu za još.
TAJNI SASTOJAK ZA JUNEĆE MESO Dodajte ovo i biće mekano i sočno umesto tvrdo i žilavo
Primenite ovaj jednostavni trik i uživajte u ukusnom obroku.
DOMAĆA SUPA SA KNEDLAMA Biće mekane i vazdušaste, a evo u čemu je caka
Još bolja od one kupovne, pravićete stalno.
Komentari (0)