SAVRŠENE TORTE I KOLAČI ZA TREN OKA 6 trikova Marte Stjuart da kora ne puca i da izbegnete grudvice u filu
Jednostavni, a provereni trikovi kuvarice i spisateljice Marte Stjuart.
Trikovi Marte Stjuart za ukusne torte i kolače
1. Hladno testo
Od ohlađenog testa koje je odstojalo u frižideru, oblikujte kore. Pecite na visokoj temperaturi. Na taj način će da budu vazdušastije i lepše.
2. Podmažite merice uljem
Ako merite guste i lepljive sastojke, npr med, obavezno podmažite uljem mericu. Na taj način, med neće da se zalepi za ivice posude i ostane jedna količina u njoj.
3. Sjedinite ručnom mutilicom
Za sjedinjavanje suvih sastojaka najbolje je da koristite ručnu mutilicu. Razbiće grudvice.
4. Koristite kakao umesto brašna
Posle mazanja puterom, kalup za čokoladnu tortu, pospite kakaom. Pojačaće ukus čokolade, a sprečiće pojavu belih grudvica od brašna.
5. Koristite kašiku za sladoled
Marta Stjuart keks stavlja na pleh kašikom za sladoled, na taj način dobije keksiće jednake veličine.
6. Ništa bez pek papira
Uvek na dno kalupa ili pleha stavite pek papir. Sprečiće lepljenje i olakšaće vađenje pečenog kolača.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)