UŠTIPCI SA JABUKAMA BOLJI NEGO KLASIČNI Sočni i ukusni, savršeni za doručak, a mekani kao duša
Ako volite uštipke, ove sa jabukama ćete da obožavate.
Potrebno je
- 4 jabuke
- 2 jaja
- 1/2 šolje grčkog jogurta
- 2 šolje brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičice cimeta
- 4 kašike šećera
- ulje
Priprema:
U jednoj posudi umutite jaja pa dodajte jogurt. Zasebno, pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet i šećer. Oljuštite i izrendajte jabuke. Pomešajte prethodne dve smese pa dodajte rendane jabuke. Zagrejte ulje na tiganju, pa kašikom uzimajte testo, spljoštite ga malo da dobije oblik palačinke i pržite oko minut svaku stranu dok ne postane zlatne boje. Uštipke vadite na tanjir sa ubrusom, da upije ulje. Prijatno!
Možda vas zanima:
NAJSOČNIJI UŠTIPCI Desert po norveškom receptu sa jabukama i suvim grožđem, a miriše na jesen
Neodoljivi i mekani, otopićete se od slatkoće.
PEKSIMETI Jugoslovenski brzi uštipci koje je znala da pravi svaka domaćica, a savršeni uz džem i čaj
Brzi uštipci bez narastanja, a svaki zalogaj je raj za nepca.
PIKANTNI UŠTIPCI Slanina i paprika daju poseban šmek, za gurmane i prave ljubitelje ljutog
Klasik na drugačiji način, za one izbirljive.
BRZI UŠTIPCI SA JOGURTOM Za savršen početak dana, a zamirisaće cela kuća
Zahvaljujući rakiji neće upiti višak ulja, a postaće vaše novo omiljeno jelo.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)