SAVETI PEKARA ZA TESTO ZLATA VREDNI Dodajte ovo i narašće kao ludo

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Ako se i vama desilo da testo pukne ili ne naraste, primenite ove jednostavne, a korisne trikove profesionalnih pekara.

testo
Shutterstock

Ako želite ukusna peciva kao iz najbolje pekare, primenite neke od narednih trikova.

Držite na sobnoj temperaturi

Izvadite puter i jaja iz frižidera i držite neko vreme na sobnoj temperaturi.

Nemojte da stavljate previše praška za pecivo

Ako preterate sa količinom praška za pecivo ili kvasca postoji mogućnost da naraste previše ili pukne.

Uvek stavljajte u zagrejanu rernu

Sva testa sa praškom za pecivo i kvascem to “traže”. Nakon 10 do 15 minuta od trenutka kada rerna dostigne željenu temperaturu, stavite testo u nju.

Dodajte jabukovo sirće

Kada pravite pecivo, u svako testo dodajte jednu supenu kašiku jabukovog sirćeta! Testo će bolje da naraste, biće zdravije, i dobiće poseban “šmek”!

Komentari (0)

Loading