PASTICIO Grčki delikates u savršenom spoju mesa i bešamel sosa, za prave gurmane
Pasticio je pečeno jelo od testenine sa mlevenim mesom i bešamel sosom.

Potrebno je
Za mesni sloj:
Možda vas zanima:

PUNJENA JAGNJETINA ZA USKRS Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, nema ko vam neće tražiti recept.


SVRLJIŠKI BELMUŽ Evo kako da napravite zvanično najbolje jelo na svetu
Treba vam samo 3 sastojka, a proglašeno je za najbolje jelo na svetu.

ROLOVANO BELO MESO PUNJENO SIROM I POVRĆEM Uskršnji ručak koji će gosti obožavati
Sočno i slasno, nestaće sa stola čim se postavi.
- 500 g mlevene govedine
- 1 crni luk, sitno iseckan
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 400 g paradajza (svež ili iz konzerve), sitno seckanog
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašičica šećera
- 100 ml crnog vina
- maslinovo ulje
- so i biber po ukusu
Za bešamel sos:
- 100 g maslaca
- 100 g brašna
- 1 l mleka
- 2 jaja
- 100 g naribanog parmezana
- so i biber po ukusu
Za pasticio:
- 500 g makarona (najbolje dugih)
- 2 jaja
- 100 g kravljeg sira, izmrvljenog
Priprema:
Na srednjoj vatri propržite crni i beli luk sa maslinovim uljem dok ne omekša. Dodajte mleveno meso i pržite dok ne porumeni. Zatim dodajte paradajz, cimet, šećer, vino, so i biber. Kuvajte dok tečnost ne ispari. Otopite maslac u šerpi na srednjoj vatri. Dodajte brašno i mešajte dok ne dobijete glatku pastu.
Postepeno dodajte mleko, stalno mešajući dok sos ne postane gust i gladak. Skinite sa vatre, dodajte lagano umućena jaja i parmezan, pa začinite solju i biberom. Skuvajte makarone, pa ih
pomešajte sa umućenim jajima i feta sirom. U vatrostalnu posudu stavite polovinu makarona, zatim mesni sloj i preostalu polovinu makarona. Prelijte bešamel sosom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta, dok ne porumeni.

SLANA ROZEN TORTA Brzo predjelo koje će gosti obožavati
Napravi se brzo i lako, a pojede brzo.

POLICAJKA TORTA SAVRŠENA ZA USKRŠNJU I SLAVSKU TRPEZU Prepuna čokolade i različitih filova
Ako volite jake, čokoladne torte, policajka tortu ćete obožavati.

SVINJSKI PAPRIKAŠ Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za sve gurmane i one izbirljive
Slasno jelo savršeno za svečanu i slavsku trpezu.

PUNJENA JAGNJETINA ZA USKRS Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, nema ko vam neće tražiti recept.

CARSKI MAFINI ZA USKRS Predjelo skupog ukusa koje se pravi brzo i lako
Sočni i slasni, a gotovi za tili čas.
Komentari (0)