URADITE OVO KADA PRAVITE GIBANICU Biće vazdušasta i mekana kao duša, a nikad se ne biste setili
Pravljenje omiljene srpske pite deluje jednostavno, ali postoje cake zbog kojih će da bude savršena.
Primenite ova 2 jednostavna trika i bićete oduševljeni rezulatom.
1. Dodajte vanilin šećer
Dodajte prstohvat vanilinog šećera kada pravite gibanicu, i osetićete ogromnu razliku u ukusu. Neće da bude slatka, ali će da dobije malo slatke arome.
2. Način hlađenja
Isecite kore na trake pa ih uvaljajte u smesu. Zatim, pečenu gibanicu prevrnite na 4 šolje, da se hladi naopačke, da bi ostala vazdušasta. Ostavite tako 20 minuta.
A ako pravite neke od navedenih greški, možete i to da promenite
Stavljate pitu u zagrejanu rernu
Primenite trik poznatih kuvara, i stavite pitu u hladnu rernu, pa tek onda uključite temperaturu. Biće ravnomerno pečena.
Sečete pitu tek kada je pečena
Nemojte da sečete vrelu pitu, kako odjednom ne bi splasnula. Najbolje je secite pre pečenja, pa će kroz rezove izlaziti višak pare
Možda vas zanima:
POSNA GIBANICA Ni malo ne zaostaje za originalom, a idealna za doručak ili večeru
Sočna pita odlična je za dane posta, a pravi se od gotovih kora.
SOČNA GIBANICA Poći će vam voda na usta koliko je ukusna, a priprema je tako jednostavna
Uspeće svima, a pomera granice dobrog ukusa.
POSNA GIBANICA BOLJA OD MRSNE Omiljena srpska pita koja se smaže začas, ukusa koji se pamti
Ako volite gibanicu, njenu posnu verziju ćete da obožavate.
GUŽVANA GIBANICA Najvoljenija srpska pita po tradicionalnom receptu iz bakine kuhinje
Pogodna za doručak ili večeru, držaće dugo sitim a osvaja na prvi zalogaj.
BEJGLI Mađarska praznična poslastica sa orasima, mekana kao pamuk, a trik je u ovome
Najpoznatije su verzije sa orasima i makom, a popularnost je stekla i štrudla sa višnjama.
PEKARSKI TRIK ZA SAVRŠENO TESTO Dodajte ovu namirnicu, biće mekše i ukusnije, i imaće savršenu teksturu
Potrebno je da dodate samo 1 namirnicu, a nije soda bikarbona.
LINCER Najstarija torta na svetu čiji recept datira iz 1653, karakterističnog izgleda i još boljeg ukusa
Autentičnog ukusa zbog mešavine badema, limunove kore i džema od ribizle, sa mrežastim izgledom koji zahteva dozu spretnosti u pravljenju.
RAGU S POVRĆEM I PEČURKAMA Aromatični specijalitet sa mesom, u neodoljivom spoju ukusa
Zasitno jelo pravi je raj za nepca, a odlično je i kao predlog za slavsku trpezu.
TAJNA SAVRŠENE BEČKE ŠNICLE Ovo će dati poseban šmek, a evo kako je prave u vrhunskim restoranima
Primenite jednostavne trikove profesionalnih kuvara i uživajte u fenomenalnom obroku.
Komentari (0)