URADITE OVO KADA PRAVITE GIBANICU Biće vazdušasta i mekana kao duša, a nikad se ne biste setili
Pravljenje omiljene srpske pite deluje jednostavno, ali postoje cake zbog kojih će da bude savršena.
Primenite ova 2 jednostavna trika i bićete oduševljeni rezulatom.
1. Dodajte vanilin šećer
Dodajte prstohvat vanilinog šećera kada pravite gibanicu, i osetićete ogromnu razliku u ukusu. Neće da bude slatka, ali će da dobije malo slatke arome.
2. Način hlađenja
Isecite kore na trake pa ih uvaljajte u smesu. Zatim, pečenu gibanicu prevrnite na 4 šolje, da se hladi naopačke, da bi ostala vazdušasta. Ostavite tako 20 minuta.
A ako pravite neke od navedenih greški, možete i to da promenite
Stavljate pitu u zagrejanu rernu
Primenite trik poznatih kuvara, i stavite pitu u hladnu rernu, pa tek onda uključite temperaturu. Biće ravnomerno pečena.
Sečete pitu tek kada je pečena
Nemojte da sečete vrelu pitu, kako odjednom ne bi splasnula. Najbolje je secite pre pečenja, pa će kroz rezove izlaziti višak pare
Možda vas zanima:
POSNA GIBANICA Ni malo ne zaostaje za originalom, a idealna za doručak ili večeru
Sočna pita odlična je za dane posta, a pravi se od gotovih kora.
SOČNA GIBANICA Poći će vam voda na usta koliko je ukusna, a priprema je tako jednostavna
Uspeće svima, a pomera granice dobrog ukusa.
POSNA GIBANICA BOLJA OD MRSNE Omiljena srpska pita koja se smaže začas, ukusa koji se pamti
Ako volite gibanicu, njenu posnu verziju ćete da obožavate.
GUŽVANA GIBANICA Najvoljenija srpska pita po tradicionalnom receptu iz bakine kuhinje
Pogodna za doručak ili večeru, držaće dugo sitim a osvaja na prvi zalogaj.
ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica za savršen početak dana, a mekana kao duša
Sočna štrudla po receptu bez mane.
BAKLAVA SA KEKSOM SLAĐA OD KLASIČNE Turski slatkiš koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
KRMENADLE SA KRUŠKAMA Aromatična rapsodija ukusa koja budi čula, a meso se lepi za prste
Sočan spoj mesa sa povrćem, za ručak koji se pamti.
NAJBOLJI GANAŠ OD BELE ČOKOLADE Sa njim je svaka poslastica savršena, a caka je u ovome
Priprema je jednostavna, trebaju vam samo bela čokolada i slatka pavlaka.
BRZI KOLAČ SA PIŠKOTAMA Nepečena rapsodija ukusa gotova za 10 minuta, otopićete se od miline
Fenomenalni desert pravi se brzo i lako, a osvojiće sve sladokusce.
Komentari (0)