SOČNO ZADOVOLJSTVO ZA SVA ČULA Prevrnuti kolač od rabarbare pomera granice dobrog ukusa
Sočan, zdrav i preukusan, za one izbirljive.
Potrebno je
- 200 g maslaca
- 400 g stabljike rabarbare
- 2 šolje šećera
- šolja i po brašna
- kašilica i po praška za pecivo
- 2 jaja
- 250 ml kisele pavlake
- pola kašičice rendane kore pomorandže
- kašika soka od pomorandže
- 150 g otopljenog maslaca
- 100 g brašna
- 50 šećera
- 2 prstohvata soli
Priprema
Rernu zagrejte na 170 stepeni. Okrugli kalup obložite papirom za pečenje. 100 g maslaca isecite na kocke i rasporedite po dnu kalupa. Isecite rabarbaru na manje komade, pa je pospite šećerom i ostavite 5 minuta da stoji. Rasporedite je preko maslaca. Preostali maslac umutite sa šećerom, pa dodajte koricu i sok od pomorandže, jaja i kiselu pavlaku. Postepeno dodajte brašno prosejano sa praškom za pecivo. Prelijte smesu preko rabarbare. Od otopljenog maslaca, brašna, šećera i soli napravite mrvičasto testo i pospite preko testa u kalupu. Pecite oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Prevrnite kolač naopačke pa ostavite da se prohladi. Prijatno!
Možda vas zanima:
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
KOH OD 4 JAJETA Sočni desert koji osvežava u trenu, san snova, a pravi se lako
Neodoljivi kolač nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
Komentari (0)