SOČNO ZADOVOLJSTVO ZA SVA ČULA Prevrnuti kolač od rabarbare pomera granice dobrog ukusa
Sočan, zdrav i preukusan, za one izbirljive.
Potrebno je
- 200 g maslaca
- 400 g stabljike rabarbare
- 2 šolje šećera
- šolja i po brašna
- kašilica i po praška za pecivo
- 2 jaja
- 250 ml kisele pavlake
- pola kašičice rendane kore pomorandže
- kašika soka od pomorandže
- 150 g otopljenog maslaca
- 100 g brašna
- 50 šećera
- 2 prstohvata soli
Priprema
Rernu zagrejte na 170 stepeni. Okrugli kalup obložite papirom za pečenje. 100 g maslaca isecite na kocke i rasporedite po dnu kalupa. Isecite rabarbaru na manje komade, pa je pospite šećerom i ostavite 5 minuta da stoji. Rasporedite je preko maslaca. Preostali maslac umutite sa šećerom, pa dodajte koricu i sok od pomorandže, jaja i kiselu pavlaku. Postepeno dodajte brašno prosejano sa praškom za pecivo. Prelijte smesu preko rabarbare. Od otopljenog maslaca, brašna, šećera i soli napravite mrvičasto testo i pospite preko testa u kalupu. Pecite oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Prevrnite kolač naopačke pa ostavite da se prohladi. Prijatno!
Možda vas zanima:
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
KOH SA MLEVENIM KEKSOM MILUJE NEPCA A savršen za iznenadne goste
Sočan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KOLAČ BRZI GONZALES GOTOV ZA TAČNO 3 MINUTA Nema paljenja rerne ni miksera
Savršen za iznenadne goste.
POSNI PAPRIKAŠ SA TARANOM IZ BAKINE KUHINJE Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
POSNA PITA SA LUKOM I PEČURKAMA Gotova za 10 minuta, a pojede se dok je u plehu
Savršena za doručak ili večeru, uz ajvar ili prilog po žeji.
PUNJENA JAJA SAVRŠENO SLAVSKO PREDJELO Prave se maltene sama, a svi gosti ih vole
Predjelo koje može i dete da napravi, a fantastičnog ukusa.
DOMAĆE KIFLICE SA ČVARCIMA MEKANE KAO DUŠA A biće sveže i prekosutra
Mirisne i slasne, zaboravićete na pekaru.
POSNA PAVLAKA SAVRŠENO ZAMENJUJE MLEČNU Lagana i glatka, sa njom sve uspeva
Kremasta i ukusna, bićete oduševljeni.
Komentari (0)