ŠVARCVALD ROLAT Klasik bez premca na drugačiji način, a smaže se u trenu
Ako volite Švarcvald tortu, ovaj rolat ćete obožavati.
Potrebno je
Za koru:
- 6 jaja
- 100 g brašna
- 100 g šećera
- 3 kašike kakaoa
- 1/2 praška za pecivo
- 1 kašika višnjevače
Fil:
- 400 ml slatke pavlake
- 250 g očišćenih višanja (odleđenih ili iz kompota)
Za dekoraciju:
- 1 štangla čokolade
Priprema:
Belanca čvrsto umutite. Posebno umutite žumanca sa šećerom u penastu smesu, pa dodajte brašno, prašak za pecivo, kakao i izmešajte kašikom. Sipajte u sneg od belanaca i izmešajte. Smesu prespite u podmazan pleh i pecite oko pola sata u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Vruću koru urolajte u krpu i ostavite da se ohladi. Umutite slatku pavlaku. Ohlađenu koru odmotajte, poprskajte višnjevačom i nafilujte umućenom pavlakom. Odozgo poređajte višnje. Urolajte i okolo premažite umućenom pavlakom. Ukrasite rendanom čokoladom.
Savet
Umućenu slatku pavlaku možete da pomešate sa višnjama i da nafilujete rolat.
Možda vas zanima:
JESENJI BRAUNI SA BUNDEVOM Zdravi desert koji se pamti, za lepo veče sa prijateljima
Ako volite klasični brauni, ovaj sa bundevom ćete obožavati.
STARINSKI KOH Recept iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju, a sočan i mekan kao duša
Fenomenalni desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
ROLAT OD SPANAĆA Slano predjelo bez kog ne može da prođe slavska trpeza, a ukusa koji priča priče
U sočnom spoju sa sirom i šunkom, nestaće sa stola odmah.
KOLAČ SA ĐUMBIROM Aromatični desert koji budi sva čula, a obožavaće ga oni izbirljivi
Drugačiji i poseban, a kao izmišljen za kišovite, jesenje dane.
KIFLICE SA SIROM I ŠUNKOM Neodoljivo pecivo idealno za doručak ili užinu, uz jogurt ili kiselo mleko
Mekane i sočne, najbolje stavite duplu meru.
ŽITO BOMBICE Slatki zalogajčići koji se tope u ustima, a nestaće sa stola čim se postave
Žito na drugačiji način oduševiće goste.
ROLAT OD SPANAĆA Slano predjelo bez kog ne može da prođe slavska trpeza, a ukusa koji priča priče
U sočnom spoju sa sirom i šunkom, nestaće sa stola odmah.
KAD KUVAJTE KAFU NEMOJTE DA RADITE OVO 4 najčešće greške i kako da ih otklonite, ukus će biti savršen
Ako kafu previše mešate ubićete joj ukus, ali i druge česte greške koje domaćice prave pri pripremi omiljenog napitka.
KAFANSKI SMUĐ ORLI Beogradski šef kuhinje otkrio tajnu kako da bude slasan i hrskav
Šef kuhinje Vanja Puškar otkrio je pre nekoliko godina tajnu savršenog smuđ orlija.
Komentari (0)