ŠVARCVALD ROLAT Klasik bez premca na drugačiji način, a smaže se u trenu
Ako volite Švarcvald tortu, ovaj rolat ćete obožavati.
Potrebno je
Za koru:
- 6 jaja
- 100 g brašna
- 100 g šećera
- 3 kašike kakaoa
- 1/2 praška za pecivo
- 1 kašika višnjevače
Fil:
- 400 ml slatke pavlake
- 250 g očišćenih višanja (odleđenih ili iz kompota)
Za dekoraciju:
- 1 štangla čokolade
Priprema:
Belanca čvrsto umutite. Posebno umutite žumanca sa šećerom u penastu smesu, pa dodajte brašno, prašak za pecivo, kakao i izmešajte kašikom. Sipajte u sneg od belanaca i izmešajte. Smesu prespite u podmazan pleh i pecite oko pola sata u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Vruću koru urolajte u krpu i ostavite da se ohladi. Umutite slatku pavlaku. Ohlađenu koru odmotajte, poprskajte višnjevačom i nafilujte umućenom pavlakom. Odozgo poređajte višnje. Urolajte i okolo premažite umućenom pavlakom. Ukrasite rendanom čokoladom.
Savet
Umućenu slatku pavlaku možete da pomešate sa višnjama i da nafilujete rolat.
Možda vas zanima:
ROLAT S BANANAMA SE TOPI U USTIMA Nema paljenja rerne, a savršeno ide uz kafu
Mirisan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
PORTUGALSKI ROLAT SA POMORANDŽOM Recept poznatog kuvara za desert koji se topi u ustima
Poznati televizijski kuvar Rudolf van Vin podelio je recept za neodoljivi desert.
STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM OD KAJSIJA Isti kao onaj iz bakine kuhinje, mirisan, sočan i neodoljiv!
I dupla mera će biti malo.
BELI ROLAT SA POMORANDŽAMA Osvežavajući desert kao osmišljen za tople dane, zasladiće vas u momentu
Kremast i neodoljiv, uzećete parče više.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)