DOMAĆI SIR BOLJI OD KUPOVNOG Napravi se brzo i lako, a ukućani će stajati u redu za još

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

domaći sir
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 l punomasnog mleka
  • 30 ml razblažene sirćetne kiseline
  • prstohvat soli

Priprema

U velikoj šerpi zagrejte mleko, uz neprestano mešanje, da ne zagori. Onda skinite sa vatre i sipajte sirće. Ostavite da odstoji 10 minuta. Obložite gazom mrežastu cediljku, pa stavite preko velike činije. Dodajte so u mleko pa procedite kroz pripremljenu cediljku. Pustite da se cedi sat vremena. Mleko treba da se odvoji na beli, čvrsti deo i žućkastu tečnost (surutku). Surutku bacite. Utapkajte sir u kuglu i sklonite gazu. Zatim umotajte u plastiku i čuvajte u frižideru. Ovako pripremljen sir trajaće oko nedelju dana. 

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading