DOMAĆI SIR BOLJI OD KUPOVNOG Napravi se brzo i lako, a ukućani će stajati u redu za još
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 4 l punomasnog mleka
- 30 ml razblažene sirćetne kiseline
- prstohvat soli
Priprema
U velikoj šerpi zagrejte mleko, uz neprestano mešanje, da ne zagori. Onda skinite sa vatre i sipajte sirće. Ostavite da odstoji 10 minuta. Obložite gazom mrežastu cediljku, pa stavite preko velike činije. Dodajte so u mleko pa procedite kroz pripremljenu cediljku. Pustite da se cedi sat vremena. Mleko treba da se odvoji na beli, čvrsti deo i žućkastu tečnost (surutku). Surutku bacite. Utapkajte sir u kuglu i sklonite gazu. Zatim umotajte u plastiku i čuvajte u frižideru. Ovako pripremljen sir trajaće oko nedelju dana.
Možda vas zanima:
MASKARPONE NA DOMAĆI NAČIN Treba vam samo 2 sastojka, a tiramisu će biti nikad lepši
Čuveni italijanski desertni sir koji se koristi u pripremi tiramisua i čizkejka, možete da napravite i sami kod kuće.
DOMAĆI MOCARELA SIR Još zdraviji i ukusniji od kupovnog, a svi će vam tražiti recept
Prvi put je naziv "mocarela" upotrebio kuvar papske pratnje 1570 godine, u svom kuvaru.
ODLIČNO I BRZO PREDJELO Rolat od sira je po svačijem ukusu
Lako se pravi i odmah ćete ga pojesti.
LAGANA VEČERA ZA SVA VREMENA Zapečeni spanać sa sirom zavoleće cela porodica
Nećete moći da mu odolite.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)