EGZOTIČNI KREM OD LIMUNA Probudiće sva čula, a osvežava u sekundi
Dodajte omiljenoj poslastici ili desertu.

Potrebno je
- 2 jaja
- 1/3 šolje šećera
- 1 limun (korica)
- 1/3 šolje limunovog soka
- 6 kašika putera sobne temperature
Priprema:
Operite limun u vodi sa sodom bikarbonom. Onda mu izrendajte koru, pa je pomešajte sa šećerom. Jaja umutite sa limunovim sokom. U šerpu sipajte smesu pa kuvajte na srednjoj temperaturi, uz neprestano mešanje, dok ne krene da se zgušnjava. Sklonite sa vatre pa procedite kroz cediljku. Pustite da se prohladi 10 minuta. Umešajte puter seckan na kockice, pa blenderom sjedinite u kompaktnu, glatku smesu. Krem sipajte u teglu i ostavite nekoliko sati u frižideru.

JEDNOSTAVNI RECEPT ZA NAJKREMASTIJI KROMPIR PIRE Uspeće i početnicima u kuhinji
Dodajte kao prilog ćuftama.

PICA SA 4 VRSTE SIRA Priredite užitak vašim čulima, za večeru koja se pamti
Sočna i slasna, sa gotovom podlogom, biće spremna začas.

BRUSKETI SA DIMLJENIM LOSOSOM Italijansko brzo predjelo koje će oduševiti i najizbirljivije
Hrskavi i sočni, pravićete stalno.

TELETINA SA ŠAMPINJONIMA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa, za ručak koji se pamti
Najbolje služite uz kuvani pirinač i sir.

KROASANI SA VANILOM I VOĆEM Mekani kao duša i vazdušasti, a super idu uz kafu
Od navedene količine dobićete 8 kroasana.
Komentari (0)