EGZOTIČNI KREM OD LIMUNA Probudiće sva čula, a osvežava u sekundi
Dodajte omiljenoj poslastici ili desertu.
Potrebno je
- 2 jaja
- 1/3 šolje šećera
- 1 limun (korica)
- 1/3 šolje limunovog soka
- 6 kašika putera sobne temperature
Priprema:
Operite limun u vodi sa sodom bikarbonom. Onda mu izrendajte koru, pa je pomešajte sa šećerom. Jaja umutite sa limunovim sokom. U šerpu sipajte smesu pa kuvajte na srednjoj temperaturi, uz neprestano mešanje, dok ne krene da se zgušnjava. Sklonite sa vatre pa procedite kroz cediljku. Pustite da se prohladi 10 minuta. Umešajte puter seckan na kockice, pa blenderom sjedinite u kompaktnu, glatku smesu. Krem sipajte u teglu i ostavite nekoliko sati u frižideru.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)