RAFAELO KNEDLE BOLJE OD KLASIČNIH Desert idealan za vrele julske dane, koji se ne odbija
Klasik na drugačiji način, za one koji vole kokos.
Potrebno je
Za knedle
- 250 g kravljeg sira
- 130 g kokosa
- 150 g brašna
- 100 g šećera
- 1 veliko jaje
- 100 g cokolade u obliku kapljica
- 2 vanilina šećera
- so
Za preliv
- 150 g šećera
- 1 šipka cimeta
- 40 g putera
- rum
- so
Priprema
Sir ispasirajte pa dodajte 100 g kokosa, 100 g brašna, vanilin šećer, malo soli, šećer, lagano umućeno jaje i 3/4 čokolade. Izmešajte da se sjedini, pa ostavite pola sata u frižideru. Rukom oblikujte kugle veličine kajsije, pa ih uvaljajte u preostalo brašno. Kuvajte 5 minuta u vreloj vodi. Gotove su kada izađu na površinu. Šećer i vodu sipajte u šerpu. Dodajte cimet, mrvicu soli i kuvajte dok se ne karmelizuje. Umešajte puter i 2 kašike ruma. Ocedite kuvane knedle pa ih poređajte na veliki tanjir. Prelijte ih prelivom. Na kraju pospite kokos knedle ostatkom čokolade i kokosa. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BAKINE KNEDLE SA ŠLJIVAMA MIRIŠU NA DETINJSTVO Savršeno sočne, tope se u ustima
Najbolje stavite odmah duplu meru.
KNEDLE SA ČOKOLADOM BUDE NOSTALGIJU Iste kao one iz bakine kuhinje, ko ih jednom proba uvek im se vraća
Mirisne i slatke, nestaće sa stola odmah.
KNEDLE SA DŽEMOM Kao one iz bakine kuhinje, mirisne, mekane kao duša i sočne, nema im ravnih!
Najbolje stavite duplu meru.
KNEDLE SA JAGODAMA SU SAVRŠENA LETNJA POSLASTICA Mirisne i slatke, nema im ravnih
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)