PRATITE RECEPT DO DETALJA ALI VAM TESTO NE USPEVA Moguće je da pravite ovu grešku
Da bi hleb ili pogača ispali savršeni, potrebno je da znate osnovne trikove za pripremu testa.
Ne koristite sastojke sobne temperature
U svim slučajevima sem ako nije drugačije napisano, sastojci za testo treba da budu sobne temperature, nikako iz frižidera.
Dodajete previše brašna
U početku mešenja potrebno je da se doda više brašna, ali pazite da ne preterate, pokvarićete strukturu i postaće mnogo tvrdo.
Rerna nije dovoljno zagrejana
Obavezno prethodno zagrejte rernu
Testo niste ostavili da odstoji 10 minuta
Iako u receptu ne piše da treba da odstoji, uvek ostavite testo bar 10 minuta u toploj i vlažnoj sredini.
Orašaste plodove dodajete prerano
Ako dodajete suvo grožđe, masline ili orašaste plodove, to učinite na kraju. Prvo neka testo odstoji.
Otvarate rernu tokom pečenja
Najbolje je da uopšte ne otvarate rernu tokom pečenja, samo pred kraj, da proverite da ne zagori odozgo.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)