PRATITE RECEPT DO DETALJA ALI VAM TESTO NE USPEVA Moguće je da pravite ovu grešku
Da bi hleb ili pogača ispali savršeni, potrebno je da znate osnovne trikove za pripremu testa.
Ne koristite sastojke sobne temperature
U svim slučajevima sem ako nije drugačije napisano, sastojci za testo treba da budu sobne temperature, nikako iz frižidera.
Dodajete previše brašna
U početku mešenja potrebno je da se doda više brašna, ali pazite da ne preterate, pokvarićete strukturu i postaće mnogo tvrdo.
Rerna nije dovoljno zagrejana
Obavezno prethodno zagrejte rernu
Testo niste ostavili da odstoji 10 minuta
Iako u receptu ne piše da treba da odstoji, uvek ostavite testo bar 10 minuta u toploj i vlažnoj sredini.
Orašaste plodove dodajete prerano
Ako dodajete suvo grožđe, masline ili orašaste plodove, to učinite na kraju. Prvo neka testo odstoji.
Otvarate rernu tokom pečenja
Najbolje je da uopšte ne otvarate rernu tokom pečenja, samo pred kraj, da proverite da ne zagori odozgo.
NEMAČKA KRTICA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, u sočnom spoju sa bananama
Neodoljiva poslastica sa čokoladom i bananama, a mekana i izdašna.
JESENJE ŠNICLE Slasni delikates u sosu od šljiva, a meso se lepi za prste
Fenomenalno jelo oduševiće sve koji ga budu probali, prste da poližete.
POTAŽ OD SPANAĆA I PAŠKANATA Neodoljivo kremast i ukusan, a zdrav i pun vitamina
Fenomenalna krem čorba kao izmišljena za jesen.
MAK KOLAČ SA LIMUNOM Aromatični desert koji pomera granice dobrog ukusa, a totalno drugačiji
Sočan spoj maka i limuna u kiselkasto-slatkom ukusu.
TRIKOVI ZA NAJUKUSNIJU ŠTRUDLU Biće sočna i mekana kao pamuk, a caka je u ovome
Primenite ove korisne trikove i uživajte u omiljenoj poslastici.
Komentari (0)