PRATITE RECEPT DO DETALJA ALI VAM TESTO NE USPEVA Moguće je da pravite ovu grešku
Da bi hleb ili pogača ispali savršeni, potrebno je da znate osnovne trikove za pripremu testa.
Ne koristite sastojke sobne temperature
U svim slučajevima sem ako nije drugačije napisano, sastojci za testo treba da budu sobne temperature, nikako iz frižidera.
Dodajete previše brašna
U početku mešenja potrebno je da se doda više brašna, ali pazite da ne preterate, pokvarićete strukturu i postaće mnogo tvrdo.
Rerna nije dovoljno zagrejana
Obavezno prethodno zagrejte rernu
Testo niste ostavili da odstoji 10 minuta
Iako u receptu ne piše da treba da odstoji, uvek ostavite testo bar 10 minuta u toploj i vlažnoj sredini.
Orašaste plodove dodajete prerano
Ako dodajete suvo grožđe, masline ili orašaste plodove, to učinite na kraju. Prvo neka testo odstoji.
Otvarate rernu tokom pečenja
Najbolje je da uopšte ne otvarate rernu tokom pečenja, samo pred kraj, da proverite da ne zagori odozgo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)