PRATITE RECEPT DO DETALJA ALI VAM TESTO NE USPEVA Moguće je da pravite ovu grešku

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Da bi hleb ili pogača ispali savršeni, potrebno je da znate osnovne trikove za pripremu testa.

testo
Shutterstock

Ne koristite sastojke sobne temperature

U svim slučajevima sem ako nije drugačije napisano, sastojci za testo treba da budu sobne temperature, nikako iz frižidera.

Dodajete previše brašna

U početku mešenja potrebno je da se doda više brašna, ali pazite da ne preterate, pokvarićete strukturu i postaće mnogo tvrdo.

Rerna nije dovoljno zagrejana

Obavezno prethodno zagrejte rernu

Testo niste ostavili da odstoji 10 minuta

Iako u receptu ne piše da treba da odstoji, uvek ostavite testo bar 10 minuta u toploj i vlažnoj sredini.

Orašaste plodove dodajete prerano

Ako dodajete suvo grožđe, masline ili orašaste plodove, to učinite na kraju. Prvo neka testo odstoji.

Otvarate rernu tokom pečenja

Najbolje je da uopšte ne otvarate rernu tokom pečenja, samo pred kraj, da proverite da ne zagori odozgo.

 

Komentari (0)

Loading