NAJBOLJI DOMAĆI KREM SIR Treba vam samo 4 sastojka i uspeva svima, prste da poližete
Zdraviji i ukusniji od kupovnog, pravićete stalno.
Potrebno je
- 1 l punomasnog mleka
- 2-3 kašike soka od limuna
- 3 kašike neutralne pavlake
- malo soli
Priprema:
Na umerenoj temperaturi zagrejte mleko. Kad prokljiča, dodajte limunov sok, i kuvajte nekoliko minuta, uz neprestano mešanje. Kada se mleko zgusne i izdvoji masnoća, sklonite šerpu sa ringle. Kroz gustu gazu procedite smesu. Sir koji je ostao u gazi stavite u blender, dodajte so i neutralnu pavlaku i dobro izblendajte. Kad smesa postane kompaktna, prebacite krem sir u činiju.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)