DOMAĆI MLADI SIR Pravi se od 5 sastojaka, a zdraviji i bolji od kupovnog, ovakav do sada niste jeli
Zdraviji i ukusniji od kupovnog, pravićete stalno.
Potrebno je
- 1 l mleka
- 1 kašičica soli
- 20 g putera
- 6 kašika kukuruznog skroba
- 200 g kačkavalja
Priprema:
U šerpu sipajte mleko, so i kukuruzni skrob, sve izmešajte da ne ostanu grudvice, i zagrejte na umerenoj vatri, uz neprestano mešanje. Pre vrenja, umešajte puter. Dodajte rendani kačkavalj pa mešajte sve vreme, dok ne provri. Zatim kuvajte još pola minuta. Kada smesa postane gusta kao za puding prespite je u silkonski kalup i ostavite sir preko noći u frižideru. Izvadite sir sutradan i secite na parčiće.
BRZI KOLAČ SA JOGURTOM Jednostavan desert skupog ukusa, a totalno osvežavajući i kremast
Sočan i sladak, poći će vam voda na usta.
PILEĆA SALATA SA KIKIRIKIJEM I SUSAMOM Kremasta i slasna, ovakvu do sada niste jeli
Savršen spoj kremaste piletine, susama. jogurta i ostalih sastojaka osvojiće i one izbirljive.
POHOVANI KAČKAVALJ PRAVI RAJ ZA NEPCA Gurmansko predjelo koje se pravi lako, a smaže začas
Ukusa koji priča priče, osvojiće vas od prvog zalogaja.
DODAJTE OVO U SARME Biće sočne i slasne, recept iz 1952.godine oduševio domaćice na mrežama
Tajni sastojak zbog kojih će sarme biti neodoljive, a ukućani stajati u redu za još.
ŠOPSKA SALATA Omiljena salata nazvana po Šopima koje voli ceo Balkan
Šopi, pripadnici južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.
Komentari (0)