DOMAĆI MOCARELA SIR Još zdraviji i ukusniji od kupovnog, a svi će vam tražiti recept

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Prvi put je naziv "mocarela" upotrebio kuvar papske pratnje 1570 godine, u svom kuvaru.

mocarela sir
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 litre nepasterizovanog mleka
  • sirće

Priprema:

Zagrejte mleko, ali vodite računa da ne bude previše vrelo. Dodajte 4 kašičice sirćeta pa neprestano mešajte, sve dok mleko ne počne da se odvaja i da se stvaraju sve veće grudvice. Rukama pokupite sir, pa ga ocedite i napravite kuglu. Stavite ga u zagrejanu vodu, pa ga držite 5 minuta. Rukama ocedite, vratite, mešajte. Postupak ponavljajte dva do tri puta. Onda sir ostavite u ledenoj vodi minut do dva. Izvadite, ocedite i ponovite još dva do tri puta. 

 

 

 

Komentari (0)

Loading