DOMAĆI MOCARELA SIR Još zdraviji i ukusniji od kupovnog, a svi će vam tražiti recept
Prvi put je naziv "mocarela" upotrebio kuvar papske pratnje 1570 godine, u svom kuvaru.
Potrebno je
- 2 litre nepasterizovanog mleka
- sirće
Priprema:
Zagrejte mleko, ali vodite računa da ne bude previše vrelo. Dodajte 4 kašičice sirćeta pa neprestano mešajte, sve dok mleko ne počne da se odvaja i da se stvaraju sve veće grudvice. Rukama pokupite sir, pa ga ocedite i napravite kuglu. Stavite ga u zagrejanu vodu, pa ga držite 5 minuta. Rukama ocedite, vratite, mešajte. Postupak ponavljajte dva do tri puta. Onda sir ostavite u ledenoj vodi minut do dva. Izvadite, ocedite i ponovite još dva do tri puta.
NEMAČKA KRTICA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, u sočnom spoju sa bananama
Neodoljiva poslastica sa čokoladom i bananama, a mekana i izdašna.
JESENJE ŠNICLE Slasni delikates u sosu od šljiva, a meso se lepi za prste
Fenomenalno jelo oduševiće sve koji ga budu probali, prste da poližete.
POTAŽ OD SPANAĆA I PAŠKANATA Neodoljivo kremast i ukusan, a zdrav i pun vitamina
Fenomenalna krem čorba kao izmišljena za jesen.
MAK KOLAČ SA LIMUNOM Aromatični desert koji pomera granice dobrog ukusa, a totalno drugačiji
Sočan spoj maka i limuna u kiselkasto-slatkom ukusu.
TRIKOVI ZA NAJUKUSNIJU ŠTRUDLU Biće sočna i mekana kao pamuk, a caka je u ovome
Primenite ove korisne trikove i uživajte u omiljenoj poslastici.
Komentari (0)