DOMAĆI MOCARELA SIR Još zdraviji i ukusniji od kupovnog, a svi će vam tražiti recept
Prvi put je naziv "mocarela" upotrebio kuvar papske pratnje 1570 godine, u svom kuvaru.
Potrebno je
- 2 litre nepasterizovanog mleka
- sirće
Priprema:
Zagrejte mleko, ali vodite računa da ne bude previše vrelo. Dodajte 4 kašičice sirćeta pa neprestano mešajte, sve dok mleko ne počne da se odvaja i da se stvaraju sve veće grudvice. Rukama pokupite sir, pa ga ocedite i napravite kuglu. Stavite ga u zagrejanu vodu, pa ga držite 5 minuta. Rukama ocedite, vratite, mešajte. Postupak ponavljajte dva do tri puta. Onda sir ostavite u ledenoj vodi minut do dva. Izvadite, ocedite i ponovite još dva do tri puta.
POTAŽ OD BATATA Greje dušu i telo tokom zimskih dana, kremastoj teksuri je teško odoleti
Pospite svežim peršunom i hrskavom slaninom i dobićete supu koja će se pamtiti...
BRIOŠ HLEB Brzo ga umesite i zadivite goste, ukus je zaista neprevaziđen
Savršen za praznike...
SLAVSKA PITA SA KROMPIROM Svi je prave za Svetog Nikolu, gosti će se grabiti oko nje na stolu
Vrlo je ukusna, a pravi se i u posnoj varijanti.
ŠARAN IZ RERNE Posno jelo sa pirinčem koje je spremno za 30 minuta!
Posni ručak koji će vas odlično zasititi.
PODVARAK SA PILEĆIM MESOM Iskoristite sezonu kiselog kupusa i navalite na ovaj zimski specijalitet
Podvarak sa pilećim mesom će vas oduševiti.
Komentari (0)