DOMAĆI MOCARELA SIR Još zdraviji i ukusniji od kupovnog, a svi će vam tražiti recept
Prvi put je naziv "mocarela" upotrebio kuvar papske pratnje 1570 godine, u svom kuvaru.
Potrebno je
- 2 litre nepasterizovanog mleka
- sirće
Priprema:
Zagrejte mleko, ali vodite računa da ne bude previše vrelo. Dodajte 4 kašičice sirćeta pa neprestano mešajte, sve dok mleko ne počne da se odvaja i da se stvaraju sve veće grudvice. Rukama pokupite sir, pa ga ocedite i napravite kuglu. Stavite ga u zagrejanu vodu, pa ga držite 5 minuta. Rukama ocedite, vratite, mešajte. Postupak ponavljajte dva do tri puta. Onda sir ostavite u ledenoj vodi minut do dva. Izvadite, ocedite i ponovite još dva do tri puta.
Možda vas zanima:
DOMAĆI MASKARPONE SIR Gotov očas posla i treba vam samo 2 sastojka, a savršen za tiramisu
Nema ko vam neće tražiti recept.
DOMAĆI MASKARPONE SIR Tiramisu će biti savršen, a pravi se očas posla
Kremast i lagan, bićete oduševljeni.
NAJUKUSNIJI DOMAĆI SIR Napravi se lako, a super ide uz razna jela
Trajaće oko nedelju dana, a bićete oduševljeni koliko je ukusan.
DOMAĆA MOCARELA Pravi se lako, a još bolja od one kupovne
Potrebno vam je samo 2 sastojka.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)