DOMAĆI MOCARELA SIR Još zdraviji i ukusniji od kupovnog, a svi će vam tražiti recept

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Prvi put je naziv "mocarela" upotrebio kuvar papske pratnje 1570 godine, u svom kuvaru.

mocarela sir
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 litre nepasterizovanog mleka
  • sirće

Priprema:

Zagrejte mleko, ali vodite računa da ne bude previše vrelo. Dodajte 4 kašičice sirćeta pa neprestano mešajte, sve dok mleko ne počne da se odvaja i da se stvaraju sve veće grudvice. Rukama pokupite sir, pa ga ocedite i napravite kuglu. Stavite ga u zagrejanu vodu, pa ga držite 5 minuta. Rukama ocedite, vratite, mešajte. Postupak ponavljajte dva do tri puta. Onda sir ostavite u ledenoj vodi minut do dva. Izvadite, ocedite i ponovite još dva do tri puta. 

 

 

 

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading