MASKARPONE NA DOMAĆI NAČIN Treba vam samo 2 sastojka, a tiramisu će biti nikad lepši
Čuveni italijanski desertni sir koji se koristi u pripremi tiramisua i čizkejka, možete da napravite i sami kod kuće.
Potrebno vam je:
- 600 ml pavlake za kuvanje
- 2 kašike limunovog soka
Priprema
U šerpu sipajte pavlaku za kuvanje pa pustite da provri. Dodajte limunov sok i kuvajte, sve dok smesa ne postane gusta, uz neprestano mešanje. Šerpu stavite u posudu sa ledenom vodom i ostavite tako 10 minuta.
U drugu dublju posudu ili šerpu stavite cediljku i obložite je gazom. Unutra sipajte smesu i ostavite tako u frižideru 24 sata. Čuvajte maskarpone sir u frižideru u zatvorenoj posudi najviše pet dana.
Možda vas zanima:
DOMAĆI SIR BOLJI OD KUPOVNOG Napravi se brzo i lako, a ukućani će stajati u redu za još
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ODLIČNO I BRZO PREDJELO Rolat od sira je po svačijem ukusu
Lako se pravi i odmah ćete ga pojesti.
LAGANA VEČERA ZA SVA VREMENA Zapečeni spanać sa sirom zavoleće cela porodica
Nećete moći da mu odolite.
RUČAK ZA DANAS Zapečene knedle sa sirom ne mogu biti kremastiji obrok
Stomak će vam biti zahvalan.
LAZANJA PALAČINKE Neodoljivi spoj omiljenih jela u spoju koji se ne odbija
Neodoljivo jelo oduševiće prave gurmane.
POSNA PICA SA ČOKOLADOM Desert za lepo veče sa prijateljima, kao osmišljen za uživanje
Italijanski klasik na drugačiji način.
POSNI ROLAT SA PEČURKAMA Krepi organizam u trenu, a držaće vas dugo sitim
Sočni rolat oduševiće vas ukusom, nema ko vam neće tražiti recept.
BELA TORTA Posna poslastica sa čokoladom mekana kao pamuk, a ne treba da palite rernu
Fenomenalna poslastica za prave sladokusce, a nikad kremastija.
KADA PRŽITE LUK DODAJTE OVU NAMIRNICU Biće 100 puta ukusnije, tvrde kuvari
Potrebna vam je samo jedna namirnica, a jelo će da bude preukusno.
Komentari (0)