MASKARPONE NA DOMAĆI NAČIN Treba vam samo 2 sastojka, a tiramisu će biti nikad lepši

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Čuveni italijanski desertni sir koji se koristi u pripremi tiramisua i čizkejka, možete da napravite i sami kod kuće.

maskarpone sir
Shutterstock

Potrebno vam je:

  • 600 ml pavlake za kuvanje
  • 2 kašike limunovog soka

Priprema

U šerpu sipajte pavlaku za kuvanje pa pustite da provri. Dodajte limunov sok i kuvajte, sve dok smesa ne postane gusta, uz neprestano mešanje. Šerpu stavite u posudu sa ledenom vodom i ostavite tako 10 minuta. 
U drugu dublju posudu ili šerpu stavite cediljku i obložite je gazom. Unutra sipajte smesu i ostavite tako u frižideru 24 sata. Čuvajte maskarpone sir u frižideru u zatvorenoj posudi najviše pet dana.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading