LENJA PITA POSNA NA VODI SA MERAMA "NA ŠOLJE" Starinski kolač po bakinom receptu, zamirisaće cela kuća
Sočna i slatka, najbolje stavite odmah duplu meru.

Sastojci:
Za testo:
Možda vas zanima:

POSNA LENJA PITA SA JABUKAMA Klasik kome popularnost samo raste, a ni malo ne zaostaje za originalom
Sočna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.

OČARAVAJUĆA LENJA PITA POSNA NA VODI Okrepiće vam ceo organizam, neće vam biti dovoljno jedno parče
Jeftina pita skupog ukusa, idealna za dane strogog posta. Zasladite se kada vam dođu gosti ili je poslužite za slavsku trpezu. Probajte i uverite se.
- 2 šolje brašna
- 2 šolje griza
- 1 šolja šećera
- 1 prašak za pecivo
- šećer u prahu za posipanje
Za fil:
- 1,5 kg rendanih jabuka
- 1 šolja šećera
- 1 kašičica cimeta
- 1 limun
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Jabuke izrendajte pa dodajte šećere, cimet i rendanu limunovu koru. Dobro promešajte pa ostavite sa strane. Zasebno, u posudi pomešajte griz, brašno, šećer i prašak za pecivo, pa sve promešajte. Podelite pripremljenu smesu na 3 jednaka dela. U pleh obložen pek papirom izlijte trećinu smese pa utisnite. Nanesite polovinu fila, sipajte drugi deo smese, pa ponovo fil i na kraju treći deo smese. Pokrijte i ostavite da odstoji 10 minuta. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečenu lenju pitu pospite prah šećerom pa pokrijte krpom. Ostavite tako do sutradan, da se sastojci dobro povežu. Prijatno!

NAJLAKŠI RECEPT ZA PITU SA KRUŠKAMA Jednostavnije od ovoga ne može
Sočna i osvežavajuća, kao osmišljena za proleće.

SOČNA PROJA PO RECEPTU ZA POČETNIKE Priprema je nikad lakša
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BRZE KROFNE OD SAMO 2 SASTOJKA Biće mekane i vazdušaste, i nikad ukusnije
Filujte prilogom po želji.

POSNI PESTO SOS Super ide uz brojna jela, za prave ljubitelje italijanske kuhinje
Čuvajte u frižideru do nedelju dana.

ZABORAVITE NA KLASIČAN ČIZKEJK Ova verzija sa pistaćima menja pravila igre
Vredan svakog truda da ga napravite, a uživaćete u svakom zalogaju.
Komentari (0)