MIL FEJ DESERT Čarobni francuski slatkiš, kremast i lagan, otopićete se od miline
Francuski kolač "od 1000 kora" obožavaće i oni koji ne vole slatko.
Potrebno je
- 500 ml mleka
- 45 g kukuruznog brašna
- 100 g šećera
- 2 jajeta
- 50 g putera
- 2 vanilin šećera
- 250 ml slatke pavlake
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Oklagijom razvucite lisnato testo pa ga prebacite na pleh obložen pek papirom. Zatim ga izbockajte i pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U šerpu sipajte kukuruzno brašno, jaja i šećer pa dobro sjedinite. Kuvajte, sve dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Skinite sa šporeta pa umešajte puter i vanilin šećer i mešajte, dok se sastojci ne sjedine. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se prohladi. Zatim umutite prohlađen fil pa dodajte slatku pavlaku. Opet sve umutite.Izmrvite lisnato testo pa stavite u čašu. Dodajte fil pa opet testo, sve dok ne popunite čašu. Poslednje treba da bude testo. Pospite prah šećerom i opet umutite. Mil fej desert je gotov, uživajte!
Možda vas zanima:
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)