DOMAĆI GI MASLAC Pravi se brzo i lako, a zdrav, ukusan i prečišćen
Zdraviju verziju maslaca možete lako da napravite kod kuće.
Potrebno je
- 500 g organskog maslaca
- 1 vrlo fino sito
- 1 staklena posuda s poklopcem s navojem
- 1 dezinfikovana šupljikava kutlača ili kašika
Priprema
Na tihoj vatri u šerpi otopite maslac, samo vodite računa da ne potamni. Kad se na površini stvori pena od belančevina, skinite je šupljikavom kutlačom. Kada smesa bude bistra, zlatne boje i mirisa karamele znaćete da je gi gotov. Kroz fino sito procedite tečnost.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
Komentari (0)