DŽEM OD KAJSIJA Mažite ga na hleb ili dodajte omiljenom desertu, popraviće vam dan u trenu
Preukusan, bilo da ga jedete samostalno ili dodate kao prilog.
Potrebno vam je:
- 5 kg kajsija
- 2 kg šećera
Priprema
Kajsije operite i očistite od koštica, ali nemojte da im skidate ljusku. Onda ih isecite na pola i naređajte u šerpu, poklopite u kuvajte 15 minuta, na jakoj temperaturi. Povremeno promešajte da ne bi zagorele. Ne treba da dodajete nikakvu tečnost, kajsije će same da puste sok. Posle 15 minuta smanjite temperaturu i kuvajte još sat vremena. Zatim, dodajte šećer pa kuvajte još 20 minuta. Na kraju, skinite sa vatre i prebacite u blago zagrejane tegle. Zatvorite tegle i ostavite da se džem prohladi. Čuvajte na tamnom i suvom mestu.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)