DŽEM OD KAJSIJA Mažite ga na hleb ili dodajte omiljenom desertu, popraviće vam dan u trenu
Preukusan, bilo da ga jedete samostalno ili dodate kao prilog.

Potrebno vam je:
- 5 kg kajsija
- 2 kg šećera
Priprema
Kajsije operite i očistite od koštica, ali nemojte da im skidate ljusku. Onda ih isecite na pola i naređajte u šerpu, poklopite u kuvajte 15 minuta, na jakoj temperaturi. Povremeno promešajte da ne bi zagorele. Ne treba da dodajete nikakvu tečnost, kajsije će same da puste sok. Posle 15 minuta smanjite temperaturu i kuvajte još sat vremena. Zatim, dodajte šećer pa kuvajte još 20 minuta. Na kraju, skinite sa vatre i prebacite u blago zagrejane tegle. Zatvorite tegle i ostavite da se džem prohladi. Čuvajte na tamnom i suvom mestu.

PUNJENE PAPRIKE Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, za ručak koji se pamti
Sočno i slasno jelo, ukućani će stajati u redu za još.

OBOJITE JAJA U ROZE ZA USKRS Izgledaće nežno i originalno, a sastojci su potpuno prirodni
Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.

POSNE SARMICE OD ZELJA ZA SAVRŠEN RUČAK Toliko su ukusne da ćete zaboraviti da nedostaje meso
Sočne i ukusne, prste da poližete.

POSNA KREMPITA Mekana kao duša, a topi se u ustima, ovakvu do sada niste jeli
Sa keksom i pudingom, sočna i ukusna.

POSNI KREM BRULE Francuski desert raspametiće i one koji ne vole slatko
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.
Komentari (0)