TETA BISA ZNA KAKO SE PRAVI NAJLEPŠI DŽEM Sa kajsijama i belom čokoladom, poći će vam voda na usta

Ivana Pavlović

19:00

Bakina vanglica 0

Ako volite kajsije i belu čokoladu, ovaj džem ćete praviti stalno.

džem od kajsija i bele čokolade
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg zrelih kajsija
  • 200 g šećera
  • 1 limun (sok)
  • 100 g bele čokolade
  • 1 štapić vanile ili 1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema:
Operite i oljuštite kajsije, pa ih isecite na kockice.
U velikoj šerpi pomešajte kajsije, šećer i sok od limuna. Kuvajte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi. Dodajte štapić vanile i kuvajte dok se džem ne zgusne (oko 30-40 minuta). Na kraju, dodajte belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Vruć džem sipajte u sterilizovane tegle i zatvorite.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading