MUSAKA OD PARADAJZA Klasik na drugačiji način koji će vas dugo držati sitim
Sočna i slasna, nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 1 kg paradajza
- pola kg mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- dva čena belog luka
- 1 jaje
- 1 kiselo mleko
- malo mleka
- so, biber
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni.Seckan crni i beli luk propržite na ulju. Dodajte mleveno meso pa ga propržite. Zatim posolite i pobiberite. Isecite paradajz na kolutove. U pleh obložen papirom za pečenje poređajte paradajz pa preko njega mleveno meso. Ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. Završite sa paradajzom. Zasebno umutite jaje, so, mleko i kiselo mleko. Pripremljenim prevlivom prelijte musaku. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
SOČNA MUSAKA OD PATLIDŽANA Pomera granice dobrog ukusa, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Slasno jelo držaće vas dugo sitim.
KUPUS MUSAKA BOLJA OD KLASIČNE Za ručak koji se ne zaboravlja
Sočno jelo oboriće s nogu i one izbirljive.
MUSAKA SA PAPRIKAMA Klasik na drugačiji način koji pomera granice dobrog ukusa
Ako volite klasičnu musaku, ovu sa paprikama ćete obožavati.
PRSTE DA POLIŽEŠ! Musaka od krompira i sira je savršeno jelo, ništa vam više ne treba!
Ukusan ručak koji će svi obožavati.
LJUTA TURŠIJA OD GROŽĐA Ako volite pikantno i začinjeno, postaće vam omiljena salata
Ljuta turšija raspametiće one izbirljive.
AKO NE MOŽETE DA SPAVATE JEDITE OVO Namirnice koje provereno pomažu kod nesanice
Probajte da na potpuno prirodan način rešite problem nesanice.
SLASNI BUREK SA KROMPIROM Zaboravićete na onaj kupovni, za savršen početak dana
Savršen spoj hrskavih kora i sočnog fila.
GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE RERNE Odmašćava rešetke u trenu, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i očistite rernu bez ribanja i struganja.
MINESTRONE ČORBA Donosimo vam originalni recept za čuveni italijanski specijalitet
Minestrone ili u prevodu "velika supa", bila je omiljena i kod starih Rimljana.
Komentari (0)