KOH Starinski slatkiš iz bakine kuhinje, sočan i mekan kao duša
Fenomenalan desert sa mlekom, pravi se brzo i lako, a uspeva svima.
Potrebno je
- 5 jaja
- 13 kašika šećera
- 10 kašika griza
- 1l mleka
- 2 vanilin šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Belanca odvojite od žumanaca, pa belanca umutite u čvrst sneg. Dodajte 10 kašika šećera u belanca, pa još malo mutite. Dodajte žumanca i griz pa polako mutite mikserom na najslabijoj brzini. Pleh obložite papirom za pečenje pa pospite grizom. Izlijte smesz i pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Kolač je pečen kada porumeni i počne da se odvaja ivica od pleha. Zasebno skuvajte mleko sa 3 kašike šećera i vanilinim šećerom. Gotov koh kutlačom prelivajte sa toplim mlekom, ali nikako nemojte sve odjednom da sipate. Kada upije mleko, secite i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI KOH MEKAN KAO DUŠA Jeftini kolač skupog ukusa, otopićete se od slatkoće
Fenomenalan kolač ukusa koji se ne zaboravlja, uzećete parče više.
JESENJI BRAUNI SA BUNDEVOM Zdravi desert koji se pamti, za lepo veče sa prijateljima
Ako volite klasični brauni, ovaj sa bundevom ćete obožavati.
KOLAČ SA ĐUMBIROM Aromatični desert koji budi sva čula, a obožavaće ga oni izbirljivi
Drugačiji i poseban, a kao izmišljen za kišovite, jesenje dane.
POSNI TIRAMISU Italijanski desert koji ni malo ne zaostaje za originalom, a savršeno se slaže sa šoljicom kafe
Fenomenalan desert možete da pravite i kada je post.
KIFLICE SA SIROM I ŠUNKOM Neodoljivo pecivo idealno za doručak ili užinu, uz jogurt ili kiselo mleko
Mekane i sočne, najbolje stavite duplu meru.
ŽITO BOMBICE Slatki zalogajčići koji se tope u ustima, a nestaće sa stola čim se postave
Žito na drugačiji način oduševiće goste.
ROLAT OD SPANAĆA Slano predjelo bez kog ne može da prođe slavska trpeza, a ukusa koji priča priče
U sočnom spoju sa sirom i šunkom, nestaće sa stola odmah.
KAD KUVAJTE KAFU NEMOJTE DA RADITE OVO 4 najčešće greške i kako da ih otklonite, ukus će biti savršen
Ako kafu previše mešate ubićete joj ukus, ali i druge česte greške koje domaćice prave pri pripremi omiljenog napitka.
KAFANSKI SMUĐ ORLI Beogradski šef kuhinje otkrio tajnu kako da bude slasan i hrskav
Šef kuhinje Vanja Puškar otkrio je pre nekoliko godina tajnu savršenog smuđ orlija.
Komentari (0)