KOH Starinski slatkiš iz bakine kuhinje, sočan i mekan kao duša
Fenomenalan desert sa mlekom, pravi se brzo i lako, a uspeva svima.
Potrebno je
- 5 jaja
- 13 kašika šećera
- 10 kašika griza
- 1l mleka
- 2 vanilin šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Belanca odvojite od žumanaca, pa belanca umutite u čvrst sneg. Dodajte 10 kašika šećera u belanca, pa još malo mutite. Dodajte žumanca i griz pa polako mutite mikserom na najslabijoj brzini. Pleh obložite papirom za pečenje pa pospite grizom. Izlijte smesz i pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Kolač je pečen kada porumeni i počne da se odvaja ivica od pleha. Zasebno skuvajte mleko sa 3 kašike šećera i vanilinim šećerom. Gotov koh kutlačom prelivajte sa toplim mlekom, ali nikako nemojte sve odjednom da sipate. Kada upije mleko, secite i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
STARINSKI KOH Uspeva i potpunim početnicima, a mekan kao duša
Jednostavan kolač bogatog ukusa.
KOH Jednostavan kolač skupog ukusa, za prave sladokusce
Fenomenalan kolač koji uspeva i početnicima.
STARINSKI KOH Neodoljivi desert sa mlekom mekan kao duša, za pravo užuvanje
Sladak i aromatičan, pravićete stalno.
KOH Sočan kolač po starom receptu, oduševiće i one izbirljive
Kolač sa mlekom po starom teta Nadinom receptu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)